Nekadašnji zamenik Marka Đurića generalni konzul u Čikagu!
Jović, Foto: Youtube printscreen

jovića pamtimo po 1 velikoj stvari

Nekadašnji zamenik Marka Đurića generalni konzul u Čikagu!

Jović je, inače, bio jedan od zvaničnika koje je 2018. godine zajedno sa Markom Đurićem privela interventna jedinica policije Kosova

Objavljeno:

Zamenik nekadašnjeg direktora Kancelarije za Kosovu i Metohiju i aktuelnog ambasadora u SAD Marka Đurića, Damjan Jović postavljen je za generalnog konzula u Čikagu, saznaje "Blic".

Tako se, po svemu sudeći, deo tima iz Kancelarije za KiM seli na važne diplomatske dužnosti u Sjedinjene Američke Države, budući da je Marko Đurić nedavno preuzeo diplomatsku dužnost u Americi.

- Damjan Jović je bio jedan od bliskih Đurićevih saradnika, zato nije ni čudo što je odlučeno da bude generalni konzul jednog od najačih konzulata, a samim tim i ponovo u Đurićevom timu - kaže izvor.

Jović je, inače, bio jedan od zvaničnika koje je 2018. godine zajedno sa Markom Đurićem privela interventna jedinica policije Kosova. Mediji su preneli da je tom prilikom bio i povređen. Đurić je prebačen u Prištinu gde je dao izjavu pred sudijom za prekršaje, a potom upućen prema administrativnom prelazu Merdare gde ga je preuzela srpska policija.

Tokom te akcije, sa kosovskom policijom sukobili su se i građani okupljeni da bi prisustvovali skupu posvećenom unutrašnjem dijalogu. U obrazloženju iz KPS navedeno je da je protiv Đurića "intervenisano na osnovu naloga o zabrani ulaska" na samoproglašeno Kosovo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.