ZORANA MIHAJLOVIĆ O MIKI ALEKSIĆU: Ovo morate da ČUJETE!
Zorana Mihajlović, Foto: BETAPHOTO/MSGI SRBIJE/DS

stop nasilju nad ženama

ZORANA MIHAJLOVIĆ O MIKI ALEKSIĆU: Ovo morate da ČUJETE!

Posebnu zahvalnost je izrazila medijima i navela da joj se čini da su prvi put, poštujući sve etičke kodekse, reagovali u ovom slučaju

Objavljeno:

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Zorana Mihajlović, poručila je danas, povodom optužbi za silovanje protiv učitelja glume Miroslava Aleksića, da samo jedinstveni možemo da se borimo protiv nasilja nad ženama i devojčicama.

Mihajlovićeva je, odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa tim slučajem, rekla da je Koordinaciono telo reagovalo onog trenutka kada se iz medija saznalo za te optužbe i sve što je ispričala glumica Milena Radulović i druge devojke u vezi sa silovanjem i zlostavljanjem.

"Velika zahvalnost prvo institucijama koje su pokazale kako se radi i koje su odreagovale na pravi način i u pravom trenutku. Velika zahvalnost ne samo mladoj glumici, nego svim devojkama koje su se odvažile i imale hrabrosti da prijave i silovanje i zlostavljanje, jer to nije jednostavno i lako", kaže Mihajlović.

Posebnu zahvalnost je izrazila medijima i navela da joj se čini da su prvi put, poštujući sve etičke kodekse, reagovali u ovom slučaju.

"To negde pokazuje da smo ipak malo zrelije društvo nego što smo bili, ali isto tako nas tera da pokušamo da i kroz ovaj slučaj budemo jedinstveni, da budemo zajedno", navela je Mihajlovićeva.

Kaže da treba zajedno svi da ispoštujemo rad institucija, ali isto tako da probamo da ne dovodimo te devojke u dodatno težak položaj tako što ih kritikujemo, nego tako što ćemo ih ohrabriti, kao i sve one druge žene ili devojke koje trpe bilo kakav vid nasilja, da to nasilje i prijave.

"Samo tako možemo da se borimo protiv nasilja nad ženama i devojčicama", naglasila je Mihajlović odgovarajući na pitanje novinara posle sastanka sa predstavnicima Geološkog zavoda Srbije.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.