IVICA DAČIĆ O IZBORNIM USLOVIMA I DILJALOGU SA OPOZICIJOM! Razgovor je započet i biće nastavljen!
Foto: printscreen / TV Prva

PREDSEDNIK NARODNE SKUPŠTINE

IVICA DAČIĆ O IZBORNIM USLOVIMA I DILJALOGU SA OPOZICIJOM! Razgovor je započet i biće nastavljen!

Ivica Dačić kaže da je važno reći da je ovaj dijalog već započet u prethodnom mandatu parlamenta i da će sada biti nastavljen

Objavljeno: 17.01.2021. 09:41h

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić sa predsedavajućim Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom, tokom sledeće nedelje trebalo bi i okvirno da dogovori format dijaloga vlasti i opozicije.

“Razgovor i dijalog treba da bude sa svim strankama jer se ovde razgovara o izbornim uslovima”, rekao je za RTS Ivica Dačić.

Ivica Dačić kaže da je važno reći da je ovaj dijalog već započet u prethodnom mandatu parlamenta i da će sada biti nastavljen.

“Tada je dogovoreno da predsednik parlamenta i predstavnik EU budu kopredsedavajući tog dijaloga. Treba definisati format dijaloga, od dinamika do tema, i šta se očekuje u narednom periodu", rekao je Dačić.

Ivica Dačić
foto: RTS

Predsednik parlamenta kaže i da pojedine opozicione stranke imaju nerealne zahteve i očekivanja.

"Sa opozicione strane kritikuju da ja ne mogu da kopredsedavam jer sam deo vlasti, pa sa kime oni misle da razgovaraju. Ovo nisu želje i pozdravi slušalaca i na pogrešnom su putu ako veruju da će dobiti prelaznu vladu bez izbora", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima iz prethodnog dijaloga je realizovano 80 odsto dogovorenog.

"Ne čeka opozicija moj poziv. Oni šalju dokumenta evropskim zvaničnicima a samo dve partije su se obratile sa željom da učestvuju", rekao je Dačić.

“Vlast je spremna na dijalog, i to je već pokazala u prehodnom mandatu”, ali kako kaže predsednik parlamenta neki ne žele da sednu za isti sto a deo stranaka neće ni sa predstavnicima EU.

"Razgovor i dijalog treba da bude sa svima bez obzira da li su za EU ili ne jer se ovde razgovara o izbornim uslovima. Nema čarobnog štapića, ne može prazna vreća da stoji uspravno, mora da postoji politika da biste pobedili na izborima”, rekao je za RTS predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media