DRŽAVNA BEZBEDNOST SPREMALA UBISTVO ĐINĐIĆA: Bivši načelnik DB otkrio nepoznate detalje vezane za rad službe!
Zoran Đinđić, Foto: Profimedia

VRŠENE PRIPREME ZA LIKVIDACIJU

DRŽAVNA BEZBEDNOST SPREMALA UBISTVO ĐINĐIĆA: Bivši načelnik DB otkrio nepoznate detalje vezane za rad službe!

Đinđić je, za razliku od Ćuruvije, osetio moguće posledice medijskog linča koji se vodio protiv njega

Objavljeno:

U intervjuu za Kurir nekadašnji načelnik (1993-1998. godine) beogradskog centra Državne bezbednosti (DB) Zoran Mijatović, koji je bio i pomoćnik načelnika DB Jovice Stanišića, otkrio je mnoge do sada nepoznate činjenice .

Naime Mijatović je rekao da je DB krajem devedesetih - kada je na čelu bio Radomir Marković i kada on više nije bio u službi - pripremao likvidaciju tadašnjeg lidera opozicione Demokratske stranke Zorana Đinđića.

- Đinđić je, za razliku od Ćuruvije, osetio moguće posledice medijskog linča koji se vodio protiv njega. I bio je u pravu.

Zaista su bile vršene pripreme za njegovu likvidaciju. Služba je nadzirala njegovo kretanje, opservirala mesta na koja je zalazio, a posebna pažnja poklanjana je njegovim boravcima u Surčinu u kući njegovog kuma Dragoljuba Markovića.

U dva maha pravljeni su snimci Markovićeve kuće, jer se smatralo da Đinđić tu najčešće boravi. Ideja je bila da se izvrši desant iz vazduha, da se Đinđić otme, a zatim likvidira. Onda bi se u javnosti reklo kako su to učinile neke strane službe - otkrio je Mijatović.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.