OTKRIVENO! EVO ZAŠTO PATRIJARH PAVLE NIJE VOLEO ZORANA ĐINĐIĆA: Preko jedne stvari nikako nije mogao da PREĐE!
Tako je premijer počeo da pije, Foto: Profimedia

svedočenje Ljube mihajlovića

OTKRIVENO! EVO ZAŠTO PATRIJARH PAVLE NIJE VOLEO ZORANA ĐINĐIĆA: Preko jedne stvari nikako nije mogao da PREĐE!

Mihajlović je otkrio zašto je Patrijarh Pavle tako reagovao

Objavljeno:

Ljubomir Mihajlović, osnivač Komercijalne banke, svedok i aktivan učesnik događaja koji su menjali tok istorije na ovim prostorima, otkrio je detalje iz svog života u ekskluzivnoj ispovesti za dnevni list Objektiv.

Ljubomir Mihajlović je otkrio kako se upoznao sa Zoranom Đinđićem, ali i činjenicu da Patrijarh Pavle nije bio naklonjen pokojnom premijeru Srbije.

Đinđić je jednog poslepodneva pozvao mene i Bogoljuba Karića da dođemo u zgradu Vlade Srbije. Nigde ne idem praznih ruku, pa sam razmišljao šta da ponesem. Setim se da imam flašu rakije sa likom kralja Nikole uklesanim u kamenu. Kad smo ušli u kabinet, predam mu poklon, a on će meni: “Hvala, Ljubo, ali ja ne pijem”. Kažem mu: “Predsedniče, ne možete da budete državnik ako ne nazdravite čašicom rakije, ne samo sa mnom, nego sa svakim gostom koji dođe.” To ga je nasmejalo, otvorio je flašu, i mi smo uz kralja Nikolu razgovarali dok nismo popili sve. Tako je premijer počeo da pije.” priča Mihajlović za naš list.

Patrijarh Pavle nije bio naklonjen Đinđiću kada je postao premijer, a taj odnos je trebalo “ispeglati”.

Malo ko zna da smo pokojni Veselin Bošković, brat Danice Drašković, i ja osamdesetih godina osnovali Fond za izgradnju svetog hrama – Hrama Svetog Save. On je bio gradski sekretar za imovinsko-pravne poslove, a ja bankar. Tada su udareni temelji.”

Kasnije smo organizovali Prvu donatorsku konferenciju. Došli su bankari, biznismeni, bogati ljudi, i te večeri smo skupili 800.000 evra. Skupili smo novac, rekli patrijarhu Pavlu, ali on nije hteo ni da čuje za Đinđića, koji je kao premijer bio predsednik Upravnog odbora. Kada je Boris Tadić bio predsednik, promenio je pravilo, i predsednik Fonda je postao predsednik države.

Mihajlović je otkrio zašto je Patrijarh Pavle tako reagovao.

Patrijarh Pavle mi je rekao: “Ljubo, njegovi su bili partizani i komunisti, a oni su mnogo zla naneli crkvi”. Kažem mu da to jednom mora da prestane i da Zoran ne može da odgovara za svoje pretke. Hram se inače gradio polako. I sam patrijarh Pavle je govorio da hram treba da se gradi dok i jedan Srbin hoda svetom i da za njegovu izgradnju svako treba da da koliko mu ne treba u životu”, rekao je Ljubomir Mihajlović u ekskluzivnoj ispovesti za dnevni list Objektiv.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Objektiv/Slavica Moravčević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.