Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadora Argentine!
Dačić ugostio svetskog ambasadora, Foto: Foto: Marina Lopičić

predsednik skupštine srbije, ivica dačić

Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadora Argentine!

Naglašeno je i da dve zemlje vezuje ne samo prijateljstvo, već i zajedničke vrednosti

Objavljeno:

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Argentine u Beogradu Estanislava Savelsa i zahvalio mu na principijelnoj podršci koju ta zemlja pruža Srbiji u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije.

Tokom razgovora dvojice zvaničnika istaknuto je da su bilateralni odnosi između dve zemlje tradicionalno dobri i da treba nastaviti sa njihovim razvojem, navodi se u saopštenju Skupštine Srbije.

Naglašeno je i da dve zemlje vezuje ne samo prijateljstvo, već i zajedničke vrednosti i principi koji se dosledno poštuju, pre svega principi suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Dačić je zahvalio ambasadoru na principijelnoj podršci koju je, kako je rekao, Argentina uvek pružala Srbiji u međunarodnim forumima u vezi sa pitanjem KiM.

Sagovornici su se saglasili da, iako su dve zemlje geografski udaljene, postoji niz oblasti u kojima se može naći potencijal za saradnju, poput poljoprivrede, energetike, nauke i obrazovanja.

U tom kontekstu, dogovoreno je da se u narednom periodu intenziviraju bilateralne posete na svim nivoima.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima jačanja parlamentarne saradnje i dogovoreno je da se, čim se za to steknu uslovi, organizuju razmene poseta između parlamenata dve zemlje.

Ambasador Savels, koji uskoro završava svoj mandat, istakao je da će, kao veliki prijatelj Srbije, po povratku u Argentinu nastaviti da promoviše Srbiju i radi na daljem jačanju prijateljskih veza između dve zemlje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.