VOJSKA SRBIJE POMAŽE POPLAVLJENIM PODRUČJIMA! Stefanović: Vučić dao naređenje da vojnici danonoćno budu uz građane
Ministarstvo odbrane, Foto: Foto: Ministarstvo odbrane

zahtev predsednika srbije

VOJSKA SRBIJE POMAŽE POPLAVLJENIM PODRUČJIMA! Stefanović: Vučić dao naređenje da vojnici danonoćno budu uz građane

Obilazeći pripadnike vojske u selu Turekovac i naselju Bogojevce, ministar je poručio da je zadovoljan da u ovako teškim situacijama vidi dobru saradnju vojske, lokalne samouprave i stanovništva

Objavljeno:

Potpresednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike Vojske Srbije koji su angažovani na pružanju pomoći ugroženom stanovništvu u otklanjanju posledica poplava u Leskovcu, u naseljima Bobište i Bogojevce i u selu Turekovac, kao i u Vlasotincu i Žitorađi.

Stefanović je istakao da je predsednik Vučić dao naređenje da vojska bude danonoćno uz građane i da će pripadnici biti na terenu svuda gde bude bilo potrebno kako bi pružili svu neophodnu pomoć stanovništvu.

1
foto: Foto: Ministarstvo odbrane

Obilazeći pripadnike vojske u selu Turekovac i naselju Bogojevce, ministar je poručio da je zadovoljan da u ovako teškim situacijama vidi dobru saradnju vojske, lokalne samouprave i stanovništva.

- Dobar rad donosi rezultate i kao što se vidi za relativno kratko vreme Srbija uspeva i da ove teške situacije, kakve su poplave, stavi pod kontrolu. Drago mi je da vidim da vojnici neumorno rade i primetio sam da se niko ne žali da mu je nešto teško. Rade vredno, jer znaju da pomažu svom narodu. U ovom trenutku nema neposredne opasnosti, jer su uz veliki angažman vojnici, lokalna samouprava i stanovništvo uspeli da odbrane ova naselja, ali pošto se mogu očekivati dalje padavine potreban je oprez. Moramo i u narednim danima pratiti situaciju i ukoliko bude bilo bilo kakvih indicija da može doći do novog porasta vodotokova intervenisati i biti uz svoje građane - poručio je ministar.

1
foto: Foto: Ministarstvo odbrane

Više od 60 pripadnika Trećeg centra za obuku Komande za obuku iz Leskovca i 310. inžinjerijskog bataljona Treće brigade kopnene vojske angažovano je u tri navedene opštine na pružanju pomoći stanovništvu i otklanjanju posledica poplava uz mehanizaciju i pumpe za ispumpavanje za vodu, dok će u Vlasotince biti upućena i cisterna za vodu.

- U saradnji sa gradonačelnicima i predsednicima opština videćemo gde je potrebno angažovati Vojsku i bićemo uz građane svuda gde pozovu - zaključio je ministar odbrane.

1
foto: Foto: Ministarstvo odbrane

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović istakao je da je problematična bila linija Leskovac-Vlasotice zbog toga što je važna trafo-stanica bila izložena velikoj količini vode, što je predstavljalo opasnost po život. On je zahvalio predsedniku Vučiću, ministru Stefanoviću i Vojsci Srbije, kao i policijskim snagama, jer su brzo pritekli u pomoć i onemogućili da dođe do većih problema na tom prostoru.

Prema njegovim rečima, samo u selu Turekovac palo je više od 80 litara po metru kubnom, što je ogromna količina vode.

1
foto: Foto: Ministarstvo odbrane

Direktor preduzeća “Srbijavode” Goran Puzović istakao je da su na terenu zajedno i vojska i policija, kao i predstavnici lokalne samouprave i “Srbijavoda”.

- Situacija se lagano smiruje. Očekujemo da se danas i sutra ovaj talas koji ide i Nišavom i Južnom Moravom spušta prema Velikoj Moravi – naglasio je Puzović.

1
foto: Foto: Ministarstvo odbrane

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.