VUČIĆEVA PORUKA ZA BOŽIĆ: Ujedinjeni za snažniju Srbiju i očuvanje nacionalnih interesa
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Foto: Instagram Printscreen, Budućnost Srbije

u poseti hilandaru

VUČIĆEVA PORUKA ZA BOŽIĆ: Ujedinjeni za snažniju Srbiju i očuvanje nacionalnih interesa

Predsednik je istakao da se na Svetoj gori, u Hilandaru, sublimiraju nacionalno, državno i duhovno jedinstvo srpskog naroda, što nam je potrebno da u godini pred nama sačuvamo i izborimo se za zdravlje ljudi

Objavljeno: 12:38h

Predsednik Aleksandar Vučić, poručio je danas, na Božić, sa Svete gore, gde boravi u poseti srpskom manastiru Hilandar, da Srbiju čeka teška godina i mnogo iskušenja i da samo zajedno, ujedinjeni možemo da sačuvamo nacionalne interese, a Srbiju učinimo snažnijom i uspešnijom.

"Uzvišeno je bilo biti gost manastira Hilandar i manastirske bratije na Božić, najradosniji pravoslavni praznik. Mnogo toga sam naučio i mnogo toga video, ali, verujem, i dobio okrepljenje i posebnu snagu da se borimo za našu Srbiju - da Srbija bude uspešnija, još snažnija, da čuvamo naše nacionalne interese", poručio je Vučić.

Predsednik je istakao da se na Svetoj gori, u Hilandaru, sublimiraju nacionalno, državno i duhovno jedinstvo srpskog naroda, što nam je potrebno da u godini pred nama sačuvamo i izborimo se za zdravlje ljudi.

Vučić je zahvalio ocu Metodiju, igumanu manastira Hilandar, i svim monasima na veličanstvenom prijemu.

"Bogosluženje i Božićna liturgija su bili veličanstveni", preneo je Vučić svoje utiske.

On je naglasio da će država da ubrza i obnovu manastira i da je pomogne na svaki mogući način.

"Verujem da već za dve godine neće biti kranova i da će sve biti završeno. Da ćemo moći svima da kažemo da, osim što je to najvažniji manastir za nas, da je to jedan od nekoliko najlepših i najmoćnijih manastira u svetu", poručio je predsednik Srbije.

Uz tradicionalni pozdrav "Hristos se rodi", Vučić je čestitao Božić Srbima i svim građanima pravoslavne veroispovesti.

"Siguran sam i verujem u snagu Srbije, u pobedu Srbije i uveren sam da zajednički i ujedinjeni možemo mnogo više nego što smo do sada pokazivali. Živela Srbija, Hristos se rodi!", poručio je predsednik Vučić.

Predsednik Srbije boravi za Božić u manastiru Hilandar na Svetoj gori, gde je stigao juče na Badnji dan i rano jutros, u 2.00, prisustvovao Božićnoj službi, a zatim i u 7.00 Božićnoj liturgiji.

Danas obilazi sve radove na obnovi manastira, teško stradalog u velikom požaru u noći izmedu 3. i 4. marta 2004. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.