Mao Ce Tung je malo dete za njega! Srpski poslanik bi da uvede komunistički porez na luksuz iz moralnih razloga!
Foto: Stefan Jokić

kina pati za ovakvim kadrovima

Mao Ce Tung je malo dete za njega! Srpski poslanik bi da uvede komunistički porez na luksuz iz moralnih razloga!

Spremite se: odavno niste pročitali nešto besmislenije od predloga Dušana Pavlovića, poslanika Pokreta Dosta je bilo u Skupštini Srbije
Objavljeno: 15:06h

Kako je on naveo u svom tekstu, ako se kroz više poreze zaustavi potrošnja (tj. zaustavi dizanje praga) u ličnoj potrošnji luksuznih stvari, moguće je usmeriti sredstva u one oblasti društvenog života koji su potrebniji društvu.

Funkcioner SPS divljao u lažnom automobilu Vlade, pa se zakucao u tramvaj u centru Beograda! (FOTO)

foto: Reuters

Kao primer za to Pavlović je naveo grad je uništio letinu stanovnika okoline Gornjeg Milanovca i tako napravio veliku društvenu štetu jer Protivgradna zaštita nije imala dovoljno protivgradnih raketa.

A mogla je da ih ima da je oporezovala hiljade pojedinaca koji svake godine troše deset hiljada evra da bi kupili skuplja kola...

Ako ste i dalje u čudu dok čitate ovaj tekst, ne brinite. Niste u Rumuniji, i sad nije 1950. godina. Neće vam isključiti struju ako vam je temperatura u stanu veća od 12 stepeni. Ili možda hoće?

I ne, nismo ni u Kini. Određivanje ko će i koliko na šta da potroši od sopstvenih para, a prema nekim umišljenim moralnim kriterijumima, lepo je sprovodio drug Mao Ce Tung. Ko bi rekao da smo ipak u Srbiji, a ne u Kini?

foto: Profimedia

Nije to uslovljavanje, ne... to je samo određivanje. Pokret DJB bi samo da vam nametne gde treba da usmerite trošenje svog novca.

Da nauči racionalnosti, da propagira štednju, da prkosi bahatosti...

P.S. Kako je tekst iz 2010. godine, pokušali smo da kontaktiramo Dušana Pavlovića kako bismo proverili da li su njegovi stavovi i dalje isti. Ipak, do objavljivanja ovog teksta on nije odgovarao na naše pozive.

(S. Trajković)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.