DS: Platforma o izbornim uslovima u završnoj fazi!
DS, ilustracija, Foto: ds.org.rs

USKORO

DS: Platforma o izbornim uslovima u završnoj fazi!

"Dokument je u završnoj fazi i ove tri stranke rade na dokumentu, ali rade i ostale opozicione srtanke, i ja verujem da će uskoro konačan dokument biti pred javnošću", rekla je Rakić na konferenciji za novinare....

Objavljeno:

Platforma DS, PSG i Stranke slobode i pravde o izbornim uslovima je u završnoj fazi i uskoro će biti predstavljena javnosti, rekla je danas zamenica predsednika DS Dragana Rakić i dodala da se demokrate zalažu za što širi opozicioni front.

"Dokument je u završnoj fazi i ove tri stranke rade na dokumentu, ali rade i ostale opozicione srtanke, i ja verujem da će uskoro konačan dokument biti pred javnošću", rekla je Rakić na konferenciji za novinare.

Ona je dodala da se na toj platformi radi svakodnevno, te da uvažavaju i stavove nevladinih organizacija koje su već dale svoje platforme, kao što je to učinila CRTA.

Odgovarajući na pitanje da li DS ima komunikaciju sa Narodnom strankom koja je protiv saradnje sa strankama koje su izašle na poslednje izbore (PSG), Rakić je kazala da se DS zalaže da front bude što širi i jedinstveniji.

Na pitanje da li ih je do sada kontaktirao predsednik Skupštine Srbije u čijoj je nadležnosti nastavak Međustranačkog dijaloga ili neko od evroparlamentaraca, Rakić je kazala da ih Ivica Dačić nije kontaktirao, a da demokrate, kako kaže, imaju redovne kontakte sa svojim stranim partnerima i onima koji su bliski socijaldemokratskim partijama.

Inače na današnjoj konferenciji za štampu Demokratska omladina izrazila je sumnju u regularnost dva konkursa Ministarstva omladine i sporta - za finansiranje programa iz Nacionalne strategije za mlade, i stipendiranje različitih obuka za zapošljavanje.

Kako tvrdi Stefan Stošića, član demokratske omladine pojedine organizacije koje su dobile novac su osnovane neposredno pre objavljivanja konkursa, a druge čak posle objavljivanja konkursa.

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.