ANA BRNABIĆ RAZGOVARALA SA HARČENKOM: Na stolu su bile goruće teme
Ana Brnabić, Foto: Aleksandra Čolić

SARADNJA

ANA BRNABIĆ RAZGOVARALA SA HARČENKOM: Na stolu su bile goruće teme

Premijerka je rekla da je vest da će određena količina Sputnjik vakcine stići u Srbiju pre kraja godine veoma dobra

Objavljeno: 03:17h

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom, kome je, uz čestitke za novogodišnje i Božićne praznike, izrazila zahvalnost na velikodušnoj pomoći koju je Rusija uputila Srbiji za borbu protiv korana virusa i spremnosti za saradnju oko Sputnjik vakcine.

Premijerka je ocenila da su odnosi dve zemlje veoma dobri i razvijeni na političkom, ekonomskom, kulturnom i drugim poljima, dodajući da će Vlada Srbije nastaviti da radi na njihovom daljem jačanju na temelju strateškog partnerstva.

- Realizacija zajedničkih projekata doprineće unapređenju saradnje - rekla je Brnabić, posebno naglasivši značaj skorog završetka radova na ruskom gasovodu kroz Srbiju.

Premijerka je rekla da je vest da će određena količina Sputnjik vakcine stići u Srbiju pre kraja godine veoma dobra i zahvalila je ambasadoru Bocan-Harčenku na spremnosti i solidarnosti Rusije da do toga dođe.

Ambasador Rusije preneo je premijerki pozdrave i čestitke ruskog premijera Mihaila Mišustina za predstojeće praznike ocenivši da su odnosi dve zemlje na visokom nivou i da ih karakteriše dobra saradnja na svim nivoima.

Sagovornici su potvrdili spremnost da i u narednoj godini nastave uspešnu ekonomsku političku i kulturnu saradnju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.