USRED BELA DANA OPELJEŠILI BOGATU PENZIONERKU: Ona im ZBOG OVOGA sama dala PARE!
Zlatna groznica, Foto: Profimedia

FILMSKI

USRED BELA DANA OPELJEŠILI BOGATU PENZIONERKU: Ona im ZBOG OVOGA sama dala PARE!

Prevara je počela "pronalaskom" zlatne narukvice u travi, a završila otkupom iste kod "stručnjaka za nakit"

Objavljeno:

Prevarantska igra o slučajno pronađenom zlatnom nakitu na ulici dovela je u minus na računu 67-godišnju zagrebačku penzionerku koja se nakon svega obratila za pomoć policiji i prijavila dvojicu "stručnjaka za nakit".

Kao uspomena na sve ostala joj je imitacija zlatne narukvice, a sve je počelo pre nekog vremena na Jarunu, tačnije u Ulici Hrgovići dok je šetala trotoarom. U susret su joj išla dvojica sredovečnih muškaraca sa unapred skovanim planom prevare. Naime, 67-godišnji prevarant je u travi nadomak žene "pronašao" tobože zlatni nakit.

"Gospođo, pogledajte, pronašao sam zlatnu narukvicu tu u travi, blizu vas. Zapravo, zajedno smo je pronašli, a kako je stvar vredna predlažem da posetimo zlatara da nam je proceni", uverio je 67-godišnji prevarant naivnu penzionerku koja nije ni slutila da je predlog provere vrednosti kod zlatara bila samo uvertira u prevaru.

Ubrzo su se susreli sa navodnim zlatarom koji je "zlatni" nakit procenio na preko 600 e. No, umesto da otkupi narukvicu, pravdao se da trenutno nema novca pa im je predložio da neko od njih dvoje narukvicu otkupi.

Lažni stručnjak za nakit nastavio je da uverava naivnu gospođu da bolje da ona zadrži narukvicu jer je ženski nakit i da je otkupi za puno manji iznos na zadovoljstvo svih.

Zagrepčanka je poverovala u reči dvojice nepoštenih muškaraca koji su joj zvučali uverljivo te je 67-godišnjem "pronalazaču" zlatnine predala 400 e misleći da je profitirala.

Prekasno je shvatila da je uvučena u prevarantsku igru pa se obratila za pomoć policiji koja je uhapsila jednog od njih dvojice i po završenoj kriminalističkoj istrazi, predala ga pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za prevaru.

Ko je, pak, "stručnjak za zlato" još uvijek nije utvrđeno.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.