SARADNJA SKUPŠTINA: Dačić i Čubrilović o unapređenju saradnje SRBIJE i Republike Srpske!
Ivica Dačić, Foto: Zorana Jevtić

politika

SARADNJA SKUPŠTINA: Dačić i Čubrilović o unapređenju saradnje SRBIJE i Republike Srpske!

"Uložićemo maksimum napora na daljem unapređenju odnosa Srbije i Republike Srpske, odnosno naših parlamenata", rekao je Dačić novinarima i dodao da su se dogovorili o intenziviranju poseta

Objavljeno:

Predsednici skupština Srbije i Republike Srpske (RS), Ivica Dačić i Nedeljko Čubrilović razgovarali su danas u Beogradu o daljem unapređenju saradnje.

"Uložićemo maksimum napora na daljem unapređenju odnosa Srbije i Republike Srpske, odnosno naših parlamenata", rekao je Dačić novinarima i dodao da su se dogovorili o intenziviranju poseta.

Dačić je istakao da je Srbija zainteresovana za stabilne i dobre odnose s Bosnom i Hercegovinom.

"Poštujemo BiH onako kako je napravljena po Dejtonskom sporazumu. Smatramo da svaka promena Dejtonskog sporazuma mora da bude rezultat saglasnosti sva tri naroda i oba entiteta, a naš vitalni interes je da se pomogne i da se sačuva RS", rekao je on.

Istakao je da se Srbija "čuva oštrih reakcija i izjava na neke neprincipijalne izjave i optužbe koje dolaze na račun srpskog naroda" kako bi se očuvala stabilnost.

Čubrilović je u izjavi ocenio da je Srbija faktor stabilnosti regiona po politici koju vodi i jer "drži do stavova svog naroda, poštujući svoju naciju i podržavajući nas u BiH odnosno u Republici Srpskoj".

Istakao je da je da je za RS bitan rad komisija koje čine poslanici iz raznih odbira oba parlamenta, jer je RS "mlada demokratija s parlamentarizmom starim tri decenije, i ima puno toga da nauči".

Dačić i Čubrilović su izrazili su nadu da će brzo oporaviti oboleli Milorad Dodik, srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.