PREDSEDNIK SRBIJE U SREMU: Uskoro u našu zemlju stiže jedna od najvećih investicija, a od sutra KREĆE VAKCINACIJA!
Vučić u Sremu, Foto: printscreen

susret

PREDSEDNIK SRBIJE U SREMU: Uskoro u našu zemlju stiže jedna od najvećih investicija, a od sutra KREĆE VAKCINACIJA!

Predsednik Vučić obišao poljpoprivredno gazdinstvo

Objavljeno: 09:56h

​Sezona berbe duvana u Sremu uspešno je završena, ostvareni su rekordni prinosi, a tim povodom predsednik Aleksandar Vučić posetio je jutros selo Golubinci, kako bi razgovarao sa lokalnim proizvođačima koji imaju ugovor sa kompanijom Japan Tobačo International (JTI).

Aleksandar Vučić
foto: printscreen

Većina proizvodaca su izbeglice, koji su u proizvodnji duvana pronašli priliku za "novi život", a domaćin predsedniku je Sava Matić, koji je izbegao iz Orahovca, na Kosovu i Metohiji.

Porodica Matić je srdačno dočekala predsednika Vučića. Vučić je upitao Matića koliko hektara obrađuje, koliko je rada potrebno u sezoni i ulaganja u opremu.

Na njegovom gazdinstvu Vučić je razgovarao i sa Slobodankom i Daliborom Stevanovicem iz Hrtkovaca, izbeglicama iz Hrvatske, takođe proizvodačima duvana, kao i starosedeocem Nebojšom Tubićem.

Tokom obilaska jedna gospođa je pitala predsednika kako su mu deca, na šta je on prijatno odgovorio kako je lepo što gospođa na sve misli.

- Deca su mi dobro, slušaju, a i ja slušam njih, Danila, Milicu i Vukana - rekao je predsednik.

Aleksandar Vučić
foto: printscreen

- Sutra kreće vakcinacija u Srbiji, rekao je predsednik.

- Gospodin Dodik je u Banjaluci, mi smo poslali tim lekara da vide u kakvom je stanju. Ja se sa njim čujem 2 do 3 puta dnevno. Nije stanje idealno, ali nije ni užasno, ako mogu da se tako izrazim. On će imati odličnu nego, mi smo spremni da ga primimo u Beograd.

- Japan tobako je napravio dobar posao za nas, uskoro ćemo vas obavestiti o jednoj od najvećeih investicija u Novom Sadu, rekao je predsednik.

Posle razgovora sa domaćinima predsednik će održati sastanak sa rukovodstvom kompanije JTI i proizvođacima duvana.

JTI je, inače, kako navode u kompaniji, jedini strani investitor koji finansira proizvodnjju i otkupljuje domaći duvan. Ove godine ostvaruje rekordne rezultate - rasadi duvana obuhvataju površinu od čak 1.700 hektara zemlje, dok su prinosi viši od 2.000 kilograma po hektaru. Kompanija JTI nalazi se u Senti, odakle duvanske proizvode zemljama u okviru CEFTA sporazuma. Kompanija, direktno ili indirektno, angažuje oko 3.000 radnika, a od kupovine Duvanske industrije Senta 2006. godine, JTI je uložio više od 181 milion dolara u Srbiju, utrostručio udeo na tržištu i pokrenuo proizvodnju i izvoz u Crnu Goru, BiH, Severnu Makedoniju i Albaniju, kao i izvoz u EU. U poseti Sremu sa Vučićem je i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

(Espreso.co.rs/tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.