VUČIĆ POSETIO SREM, BIĆE OVO JOŠ 1 VELIKI PROJEKAT: Predsednik s proizvođacima duvana!
Vučić u Sremu, Foto: Printscreen/Instagram / buducnostsrbijeav

golubinci

VUČIĆ POSETIO SREM, BIĆE OVO JOŠ 1 VELIKI PROJEKAT: Predsednik s proizvođacima duvana!

Većina proizvodaca su izbeglice, koji su u proizvodnji duvana pronašli priliku za "novi život", a domaćin predsedniku je Sava Matić, koji je izbegao iz Orahovca, na Kosovu i Metohiji

Objavljeno:

Sezona berbe duvana u Sremu uspešno je završena, ostvareni su rekordni prinosi, a tim povodom predsednik Aleksandar Vučić posetio je jutros selo Golubinci, kako bi razgovarao sa lokalnim proizvođačima koji imaju ugovor sa kompanijom Japan Tobačo International (JTI).

Većina proizvodaca su izbeglice, koji su u proizvodnji duvana pronašli priliku za "novi život", a domaćin predsedniku je Sava Matić, koji je izbegao iz Orahovca, na Kosovu i Metohiji.

Na njegovom gazdinstvu Vučić je razgovarao i sa Slobodankom i Daliborom Stevanovicem iz Hrtkovaca, izbeglicama iz Hrvatske, takođe proizvodacima duvana, kao i starosedeocem Nebojšom Tubićem.

Posle razgovora sa domaćinima predsednik će održati sastanak sa rukovodstvom kompanije JTI i proizvođacima duvana.

JTI je, inače, kako navode u kompaniji, jedini strani investitor koji finansira proizvodnjju i otkupljuje domaći duvan. Ove godine ostvaruje rekordne rezultate - rasadi duvana obuhvataju površinu od čak 1.700 hektara zemlje, dok su prinosi viši od 2.000 kilograma po hektaru.

Kompanija JTI nalazi se u Senti, odakle duvanske proizvode zemljama u okviru CEFTA sporazuma.

Kompanija, direktno ili indirektno, angažuje oko 3.000 radnika, a od kupovine Duvanske industrije Senta 2006. godine, JTI je uložio više od 181 milion dolara u Srbiju, utrostručio udeo na tržištu i pokrenuo proizvodnju i izvoz u Crnu Goru, BiH, Severnu Makedoniju i Albaniju, kao i izvoz u EU.

U poseti Sremu sa Vučićem je i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.