BURNO U SKUPŠTINI SRBIJE: Poslanici pitali ko to svojata RS, o incidentu u Novom Pazaru...
Skupština Srbije, Foto: Zorana Jevtić

haos

BURNO U SKUPŠTINI SRBIJE: Poslanici pitali ko to svojata RS, o incidentu u Novom Pazaru...

Poslanik SNS Aleksandar Marković podsetio je da se u ponedeljak navršilo 25 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma

Objavljeno:

Poslanici Skupštine Srbije danas su postavljali pitanja izvršnoj vlasti i državnim organima, a između ostalog, bilo je reči i o pritiscima na Srbiju.

Poslanik SNS Aleksandar Marković podsetio je da se u ponedeljak navršilo 25 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma i primetio je da se to bio povod da se otpočne sinhronizovani napad na Srbiju, RS i predsednika Aleksandra Vučića, kako iz inostranstva i regiona, tako i iz Srbije.

- Mnogi iz Srbije su se pridružili toj kampanji i hajci protiv Aleksandra Vučića koji im je svakodnevna meta zato što brani nacionalne interese. Decenijama slušamo optužbe i napade da je Srbija jedina kriva za sve što se dešavalo u prošlosti, da su Srbi jedini krivci za sve ratove devedesetih, kako je Srbija jedina odgovorna i čitav niz monstruoznih optužbi, rekao je Marković.

On je dodao da je na jednom od portala, koji je kaže, pod kontrolom Dragana Đilasa objavio tekst u kojem se kaže da je opasno svojatanje RS.

- Ko to svojata RS i na koji način? Kad je neko iz Srbije dao izjavu kojom se negira Dejtonski sporazum? Srbija je garant Dejtonskog sporazuma”, pitao je Marković.

- Milan Antonijević koji kaže Srbija da se ne meša u zbivanja u BIH. Sram ga bilo kako ga nije sramota. Ako ti i tvoji sponzori koji ti daju novac da govoriš ovakve gadosti, ako ne volite Srbiju i RS to je vaš problem”, rekao je on i upitao dokle više sa autošovinizmom.

Marković smatra da je jasno da će se pojačavati pritisak na Srbiju.

Poslanik Ujedinjene doline-SDA Sandžaka Mirsad Hodžić tvrdi da je juče grupa ljudi bliskih Muameru Zukorliću upala na gradilište Islamskog centra i da su zatim blokirali i put.

- Pitanje za ministra unutrašnjih poslova i ministarki pravde je kako je moguće da usred bela dana dođu na tuđi posed i pregrade put, a da policija i tužilaštvo daju saopštenje da nema krivičnog dela, niti prekršaja. Na osnovu tih saopštenja može se zaključiti da policija pokušava da zataška ovo bezakonje i ostavi otvoreni sukob među građanima u Novom Pazaru, rekao je on.

Poslanica SPS Jelena Mihajlović pitala je ministarku kulture Maju Gojković o izmenama Zakona o elektronskim medijima u delu koji se odnosi na REM, a tiče se nejasnoća posebno u primeni odredbe kada REM može da izriče opomene, uzpozrenja i privremene zabrane.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.