NAŠA ZEMLJA JE NA NOGAMA,  POTPISANO JE! Građani Srbije u Albaniju mogu ući samo sa OVIM!
Skupština Srbije, Foto: Zorana Jevtić

"MINI ŠENGEN"

NAŠA ZEMLJA JE NA NOGAMA, POTPISANO JE! Građani Srbije u Albaniju mogu ući samo sa OVIM!

On je dodao da Srbija ratifikovanjem i efikasnom primenom sporazuma pokazuje da je spremna da ispuni dogovoreno

Objavljeno:

Poslanici većine u Skupštini Srbije pozdržavaju sporazum između Srbije i Saveta ministara Albanije koji je deo "mini šengena" i omogućava građanima da u Srbiju, odnosno Albaniju putuju samo sa ličnom kartom.

Poslanik SNS Aleksandar Marković podsetio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa albanskim premijerom Edijem Ramom dogovorio da se do 10.novembra 2020.godine omogući prelazak državne granice samo sa biometrijskom ličnom kartom.

"Da bi navedeno bilo moguće neophodno je da se izvrši izmena postojećeg sporazuma sa Alabanijom. Omogućavanje prelaska granice Srbije i Albanije sa ličnom kartom jedan je od predloga u okviru inicijative "mali šengen" koji su Srbija Albanija i Severna Makedonija pokrenule u cilju nesmetanog kretanja robe i ljudi usluga i kapitala", naveo je Marković.

On je dodao da Srbija ratifikovanjem i efikasnom primenom sporazuma pokazuje da je spremna da ispuni dogovoreno.

Poslanica SNS Jelena Žarić Kovačević ocenila je da nije reč samo o političkoj inicijativi već je i korak napred koji se tiče zdravlja i ekonomije Srbije.

"Radi se o saradnji Srbije, Albanije i Severne Makedonije, a u korist građana svih zemalja. To se pre svega odnosi na borbu protiv korona virusa, na saradnju medicinskih stručnih timova, ali i moguhnosti da se građani svih zemalja mogu lečiti u svakoj od država", rekla je Žarić Kovačević.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.