LAVROV JE ODUŠEVLJEN HRAMOM SVETOG SAVE: Vučić preneo utiske, 1 STVAR GA JE POSEBNO IMPRESIONIRALA!
Vučić preneo utiske, Foto: TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC

VAŽNA POSETA

LAVROV JE ODUŠEVLJEN HRAMOM SVETOG SAVE: Vučić preneo utiske, 1 STVAR GA JE POSEBNO IMPRESIONIRALA!

Vučić je naveo da su do sada kriptu videli predsednik Rusije Vladimir Putin i ministar odbrane Sergej Šojgu i da za sve one koji je prvi put vide to “nestvarno izgleda”

Objavljeno:

Predsednik Aleksandar Vučić nakon posete Hramu Svetog Save na Vračaru preneo je novinarima da je šef ruske diplomatije Sergej Lavrova, bio iznenađen lepotom mozaika, koji se prostire na 15.000 kvadratnih metara, ali i kriptom u hramu u kojoj je sada prvi put bio.

Vučić je naveo da su do sada kriptu videli predsednik Rusije Vladimir Putin i ministar odbrane Sergej Šojgu i da za sve one koji je prvi put vide to “nestvarno izgleda”.

”Rekao sam Sergeju Lavrovu da sam bio u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi i prošao pored bukureštanskog hrama, ali da je naš Hram po unutrašnjosti najlepši. To su tri najveća pravoslavna hrama”, naveo je VUčić i dodao da je obišao sve crkve katoličke, protestantske, kao i držamije.

Kaže i da se Lavrov saglasio sa njim da je Hram Svetog Save na Vračaru koji je Srbija uspela da izgradi uz pomoć Rusije, lepši od Hrama Hrista Spasitelja u Moskvi i dodao da se Lavrovu čak i spoljna arhitektura u Beogradu više dopada.

“Žao mi je što patrijarh (Irinej) nije živ da vidi ovo”, kazao je Vučićna pitanje koliko je još potrebno vremena da se sve u Hramu završi starešina hrama vladiku Stefan mu je odgovorio da očekuje do Božića bude sve završeno i da Božićna sveta liturgija biti služena u Hramu Svetog Save ukolikoto epidemiološka situacija bude dozvolila..

Predsednik je rekao i da ga čeka danas tet-a-tet sastanak sa šefom ruske diplomatije i ističe da će za razliku od nekih drugih biti dobri domaćini.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.