VUČIĆ: Uskoro konkurs za direktore javnih preduzeća!
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug Printscreen

saopštio

VUČIĆ: Uskoro konkurs za direktore javnih preduzeća!

Vučić je podsetio da je status "vršilaca dužnosti direktora" jedna od stalnih primedbi u izveštajima Evropske komisije i dodao da je uveren da će Vlada Srbije dobro završiti taj posao

Objavljeno:

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Vlada Srbije uskoro raspisati konkurs za direktore javnih preduzeća.

Vučić je podsetio da je status "vršilaca dužnosti direktora" jedna od stalnih primedbi u izveštajima Evropske komisije i dodao da je uveren da će Vlada Srbije dobro završiti taj posao.

"To je jedna od anomalija koja se pominje u izveštaju Evropske komisije i zato sada radimo na tome. Uskoro ćemo ići na konkurs za sve direktore javnih preduzeća, to je bila moja molba članovima vlade i siguran sam da će vlada to da sprovede", rekao je Vučić.

On je tako odgovorio na konstataciju novinara da 22 preduzeća još uvek imaju status "vršilac dužnosti direktora", uprkos kritikama iz EU.

Na pitanje upućeno ministarki rudarstva i energetike Zorani Mihajlović da li se susrela sa direktorima "Srbijagasa" i "Transportgasa", Vučić je odgovorio da ih je danas oboje pozvao na sastanak i da je zamolio direktore javnih preduzeća da imaju korektan odnos prema ministru.

"Ne mora da bude ljubavi i najbližih odnosa, već da funkcionišu na profesionalan način, jer ako tako ne bude, onda ćemo pribegavati drugim merama", rekao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.