Jadranka Joksimović učestvovala na Političkoj skupštini EPP: Zajedničkim radom zaštitićemo naše građane!
Jadranka Joksimović, Foto: Tanjug/Rade Prelić

VIDEO SASTANAK

Jadranka Joksimović učestvovala na Političkoj skupštini EPP: Zajedničkim radom zaštitićemo naše građane!

Jedna od tema sastanka ticala se i mera koje se na nivou Evrope preduzimaju u borbi protiv Kovid-19 pandemije

Objavljeno:

Internacionalni sekretar Srpske napredne stranke (SNS) i ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović učestvovala je danas na video sastanku Političke skupštine Evropske narodne partije (EPP).

Tokom sastanka, učesnici Političke skupštine su diskutovali oko agende, ključnih tema i podnetih kandidatura za domaćina predstojećeg Kongresa EPP-a koji će se biti održan krajem 2021. godine, kao i o najvažnijim aktuelnostima iz domena evropske politike, saopšteno je iz SNS.

Takođe, Srpskoj naprednoj stranci je prihvaćena kandidatura za organizaciju jedne od Političkih skupština EPP tokom 2021/2022. godine, a datum će biti preciziran u zavisnosti od razvoja situacije sa krizom izazvanom pandemijom Kovid-19.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Jedna od tema sastanka ticala se i mera koje se na nivou Evrope preduzimaju u borbi protiv Kovid-19 pandemije, te je u tom smislu naglašeno da se partijska porodica EPP pokazala kao deo rešenja i efikasno doprinela ublažavanju posledica ove izazovne zdravstvene krize na lokalnom, regionalnom, nacionalnom i evropskom nivou. Kako je rečeno, u svetlu novih izazova, EPP ima za cilj da pozicionira položaj partijske porodice u vrednosnom političkom spektru Evrope.

Predstavnik SNS-a Joksimović je imala aktivno učešće tokom radnog dela sastanka i upoznala je članove predsedništva EPP i predstavnike sestrinskih partija o planovima i aktivnostima novoformirane Vlade Srbije i napretku na planu evropskih integracija.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Tom prilikom, ona je podvukla da bi u rešavanju ključnih izazova sa kojima se danas suočava čitav svet, Evropa trebalo da teži otpornijoj i prema budućnosti orijentisanoj politici.

- EPP se oduvek zalagao i borio za jaku Evropu koja se oslanja na zajednicu, naročito tokom kriznih vremena kao što je kriza izazvana pandemijom Kovid-19. Srpska napredna stranka će nastaviti da bude konstruktivan partner i u ovoj borbi, jer samo zajednički rad znači bolju odbranu naših vrednosti i interesa naših građana - zaključila je Joksimović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.