SRPSKI POLITIČARI NISU MOGLI DA SAKRIJU ODUŠEVLJENJE! Ovo su reakcije na potpisani sporazum u Vašingtonu!
Foto: printscreen

uživo prenos

SRPSKI POLITIČARI NISU MOGLI DA SAKRIJU ODUŠEVLJENJE! Ovo su reakcije na potpisani sporazum u Vašingtonu!

Predstavnici Beograda i Prištine potpisali su u Vašingtonu sporazum koji se tiče ekonomske saradnje dve strane

Objavljeno:

Priština će prema tom sporazumu pristupiti inicijativi Mini šengen, bez odlaganja će početi izgradnja mreža novih puteva i pruga, a u Beogradu će biti otvorena kacelarija Američkog fonda za razvoj.

Predstavnici Beograda i Prištine potpisali su u Vašingtonu sporazum koji se tiče ekonomske saradnje dve strane.Priština će prema tom sporazumu pristupiti inicijativi Mini šengen, bez odlaganja će početi izgradnja mreža novih puteva i pruga koje će bolje povezati region, a u Beogradu će biti otvorena kacelarija Američkog fonda za razvoj.

Sporazum podrazumeva sveobuhvatni plan za normalizaciju ekonomskih odnosa.

Svoje oduševljenje i radost za potpisivanjem ovog sporazuma, nisu krili ni naši najviši državni čelnici, njihove izjave vam prenosimo u celosti.

Članica Predsedništva SNS Maja Gojković pozdravila je danas sporazum koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisao u Vašingtonu, kojim se, kako kaže, stvaraju preduslovi za suštinsko unapređenje života svih na KiM, u čitavoj Srbiji, ali i šire u regionu.

foto: printscreen

Gojković je navela da takav rezultat predstavlja očiglednu pobedu vizionarske politike Vucića i uporne odbrane nacionalnog interesa, nepristajanja na pristiske i stalnog afirmisanja političke samostalnosti i državne politike Srbije.

“To istovremeno dokazuju prednost principijalnog pristupa i zastupanja politike mira i stabilnosti nasuprot politici jednostranosti, stavljanja pred svršen čin i nesprovođenja dogovorenih rešenja”, rekla je Gojković.

Internacionalni sekretar Srpske napredne stranke (SNS) i ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović poručila je da je učešćem i držanjem čvrstog fokusa na važnim temama i interesima Srbije u očigledno teškim razgovorima u Vašingtonu predsednik Vučić pokazao dosledno, odgovorno i dostojanstveno zastupanje interesa Srbije na svakom mestu i u svakom formatu, koje je dovelo do izmenjenog sadržaja dokumenta i uvrstilo legitimne pozicije i interese Srbije.

foto: printscreen

“Visoko cenim napore predsednika Vučića i spremnost na dijalog i kompromise, ali i doslednu fokusiranost na vitalne teme za našu stranu. U pogledu inicijativa SAD koje tretiraju pitanja unapređenja ekonomskih instrumenata i mehanizama regionalne saradnje, ekonomske normalizacije i konkretnih privrednih mogućnosti, mislim da dogovor daje snažne instrumente za realizaciju projekata koji će povezivati privrede, infrastrukturu, ali pre svega ljude“, istakla je Joksimović.

Vladimir Orlić, član Predsedništva SNS izjavio je povodom sporazuma koji je potpisan u Vašingtonu da zahvaljujući Aleksandru Vučiću danas Srbija ispisuje nove stranice svoje istorije.

U saopštenju koje je medijima dostavila informativna služba SNS Orlić podseća da je do pre nekoliko godina usamljena i neshvaćena, bez pravih saveznika, ekonomski oborena na kolena i tragično zaostala za svetom, Srbija uspela da preokrene situaciju, te da joj je Aleksandar Vučić vratio samopouzdanje i ponos.

foto: AP

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Milenko Jovanov ocenio je danas da je predsednik Srbije uspeo da u razgovorima u Vašingtonu izbori veoma povoljan sporazum o Kosovu i Metohiji.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao je da je današnje potpisivanje sporazuma u Vašingtonu jedan od najvažnijih događaja u srpskoj istoriji.

“Od 1978. godine, kada je bivši jugoslovenski predsednik Josip Broz Tito posetio Vašington i sastao se sa tadašnjim američkim predsednikom Džimijem Karterom, danas potpisan ekonomski sporazum koji su potpisali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik SAD Donald Tramp jedan je od najvažnijih događaja u srpskoj istoriji“

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.