O PATRIJARHU IRINEJU, PROJEKTIMA I SARADNJI: Vučić se sastao s Bocan Harčenkom!
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Aleksandar Harčenko, Foto: Instagram printscreen/buducnostsrbijeav

razgovor

O PATRIJARHU IRINEJU, PROJEKTIMA I SARADNJI: Vučić se sastao s Bocan Harčenkom!

Vučić je, takođe, istakao da je prisustvo predstavnika Ruske pravoslavne crkve mitropolita Ilariona na sahrani patrijarha Srpske pravoslavne crkve bilo potvrda bliskosti dveju crkava i dvaju naroda

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Rusije Aleksandra Bocan-Harčenka i zamolio ga da predsedniku Vladimiru Putinu prenese zahvalnost za pismo saučešća povodom smrti patrijarha Irineja.

Vučić je, takođe, istakao da je prisustvo predstavnika Ruske pravoslavne crkve mitropolita Ilariona na sahrani patrijarha Srpske pravoslavne crkve bilo potvrda bliskosti dveju crkava i dvaju naroda. Ambasador Bocan-Harčenko je podelio svoje uspomene na patrijarha Irineja i njegovu posvećenost završetku radova na Hramu Svetog Save, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali o aktuelnim pitanjima srpsko-ruskih odnosa i bilateralne saradnje, izrazivši nadu da će do kraja godine biti realizovana poseta Srbiji jednog od visokih ruskih zvaničnika.

Dvojica sagovornika su posebnu pažnju posvetili realizaciji konkretnih dogovora i zajedničkih projekata u oblasti infrastrukture i energetike i izrazili nadu da će ključni projekti biti završeni u dogovorenom roku.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o nizu regionalnih i globalnih pitanja.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.