DOM VOJSKE U NOVOM RUHU: Nebojša Stefanović i Maja Gojković o saradnji dva ministarstva!
Ministri zasedaju, Foto: Ministarstvo odbrane

ministarstvo odbrane

DOM VOJSKE U NOVOM RUHU: Nebojša Stefanović i Maja Gojković o saradnji dva ministarstva!

Nebojša Stefanović i Maja Gojković o saradnji dva ministarstva

Objavljeno:

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa potpredsednicom Vlade i ministarkom kulture i informisanja Majom Gojković u beogradskom Domu vojske.

foto: Ministarstvo odbrane

Stefanović i Gojković razgovarali su o mogućnostima saradnje dva ministarstva u oblasti kulture i negovanja vojničke tradicije, a na sastanku je razmatran projekat restauracije fasade zgrade Doma Vojske Srbije.

foto: Ministarstvo odbrane

Ovo zdanje, poznato i pod svojim prvobitnim imenom - Ratnički dom, građeno je u periodu od 1929. do 1931. godine, prema projektu arhitekata Jovana Jovanovića i Živka Piperskog, a dogradnjom iz 1939. godine zadržana je identična stilska formulacija prvobitnog objekta.

foto: Ministarstvo odbrane

Odlukom Skupštine grada Beograda zgrada Doma Vojske Srbije proglašena je kulturnim dobrom 1984. godine. Danas je Dom Vojske sedište Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane - Medija centara "Odbrana“ i Umetničkog ansambla "Stanislav Binički“ i predstavlja mesto gde se održavaju brojni kulturni događaji kao što su izložbe, koncerti, promocije knjiga, tribine i slično.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Ministastvo odbrane)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.