JUNACI, NAPRED! Dr Kon preko Fejsbuka uputio NEOBIČNU PORUKU
Predrag Kon, Foto: Printscreen

OTKRIVAMO

JUNACI, NAPRED! Dr Kon preko Fejsbuka uputio NEOBIČNU PORUKU

Naš stručnjak je naveo da ponekad nije loše setiti se istorijskh reči, a onda je svoj status posvetio svim zdravstveni radnicima koji zaslužuju priznanje za borbu koju vode

Objavljeno:
  • 1

U izuzetno teškoj borbi sa korona virusom poslednja dva dana u Srbiji situacija je postala i više nego alarmantna. Najteže je lekarima koji već mesecima ne izlaze iz crvenh kovid zona. Njima se danas novom porukom na društvenim mrežama obratio epidemiolog Predrag Kon.

Naš stručnjak je naveo da ponekad nije loše setiti se istorijskh reči, a onda je svoj status posvetio svim zdravstveni radnicima koji zaslužuju priznanje za borbu koju vode.

“Junaci, napred! To ne naređujem ja! Ne naređuje vrhovna komanda! To naređuje Srbija! Srbija u praskozorje mora biti na Ceru! I mi jurišamo! Pogibelj je velika! U srcima nam je naša nejač! Naša otadžbina. Naša ognjišta!“

Ovim, odlučnim, a gotovo očinskim rečima, obodrio je general Stepa Stepanović srpske prvopozivce koji su u avgustu 1914. ostavili “staru šljivu i rodnu njivu” i došli na Cer, da ovde, od austrougarskog agresora, odbrane svoj kućni prag - naveo je Kon istorijske reči ne bi li obodrio lekare da izdrže najjači pritisak od početka epidemije.

Podsećamo, sutra zaseda Krizni štab, a sednica bi trebalo prema najavama da počne u 9 sati izjutra u Palati Srbija.

Glavni razlog za sutrašnje zasedanje je prava eksplozija obolelih i umrlih u prethodna dva dana, posebno juče kada smo imali 27 umrlih i 5.613 novozaraženih. Bolnice su na izmaku snaga, prepunjene sa mnogo ljudi koji čekaju na pregled ispred kovid ambulanti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media