Dačiću brojne čestitke povodom postavljenja na mesto predsednika najvišeg zakonodavnog tela Republike Srbije
Foto: Ana Paunković

javili se mnogi

Dačiću brojne čestitke povodom postavljenja na mesto predsednika najvišeg zakonodavnog tela Republike Srbije

“Veoma cenim blisku i efikasnu saradnju koju dva zakonodavna tela ostvaruju, značajno doprinoseći daljem jačanju i unapređivanju vijetnamsko-srpskih odnosa , u korist zajedničkih interesa dva naroda, radi mira i stabilnosti regiona i sveta. Želim Vam, Ekselencijo Predsedniče, da budete zdravi i uspešni u obavljanju svoje visoke i odgovorne dužnosti”,

Objavljeno:

Ivica Dačić primio je mnogobrojne čestitke povodom postavljenja na mesto predsednika Narodne skupštine Republike Srbije. Čestitke i uspeh u radu novoizabranom predsedniku Narodne skupštine poželeli su i predsednik švedskog Riksdaga Andreas Norlen, predsednik Narodne skupštine Socijalističke Republike Vijetnam Nguen Thi Jim Ngan i savezni ministar Republike Austrije za evropske i međunarodne poslove Aleksandar Šalenberg.

Andreas Norlen, predsednik švedskog Riksdaga, je u pismu čestitki upućenom Ivici Dačiću povodom postavljenja na mesto predsednika Skupštine Srbije, istakao da Švedska i Srbija imaju odlične odnose, kao i dugogodišnju saradnju i razmenu na svim društvenim nivoima.

“Ostvarujemo saradnju ne samo na bilateralnom nivou, već i kroz Evropsku uniju. Srbija ima jasnu evropsku perspektivu kao deo šireg regiona Zapadnog Balkana. S obzirom da su odnosi između naših parlamenata u usponu, kao i da delimo iste fundamentalne vrednosti i principe, uveren sam da će plodna saradnja nastaviti da se razvija na konstruktivan i pozitivan način. Biće mi drago da Vas upoznam u okviru bilateralnog susreta ili na marginama nekog evropskog ili multilateralnog događaja, te se nadam da ću uskoro biti u prilici da posetim Srbiju. Koristim ovu priliku da Vas, takođe, pozovem u zvaničnu posetu Riksdagu, u vreme koje Vam odgovara. Želim Vam puno uspeha u Vašoj važnoj delatnosti”, istakao je Andreas Norlen.

Predsednik Narodne skupštine Socijalističke Republike Vijetnam je izrazio, u pismu upućenom Ivici Dačiću, srdačne čestitke povodom izbora za predsednika Narodne skupštine Republike Srbije i istakao da čvrsto veruje da će uz trud dva parlamenta i naroda tradicionalne i prijateljske veze između Vijetnama i Srbije nastaviti da se razvijaju pozitivno.

“Veoma cenim blisku i efikasnu saradnju koju dva zakonodavna tela ostvaruju, značajno doprinoseći daljem jačanju i unapređivanju vijetnamsko-srpskih odnosa , u korist zajedničkih interesa dva naroda, radi mira i stabilnosti regiona i sveta. Želim Vam, Ekselencijo Predsedniče, da budete zdravi i uspešni u obavljanju svoje visoke i odgovorne dužnosti”, navodi se u pismu čestitke predsednika Narodne skupštine Socijalističke Republike Vijetnam.

Aleksandar Šalenberg, savezni ministar Republike Austrije je izrazio iskrenu zahvalnost za brojne izraze podrške i solidarnost koje su primili iz Srbije nakon terorističkog napada koji se dogodio u Beču 2. novembra, a kako navodi, koji su bili izvor utehe u teškim trenucima.

“Kao što znate oduvek sam cenio naše razgovore. U posebno lepom sećanju mi je ostao naš poslednji susret u Beogradu u maju – to je bilo moje prvo putovanje u inostranstvo od izbijanja pandemije izazvane virusom Kovid 19. Vaša oštra zapažanja i predviđanja, koja su se između ostalog ticala i moje profesionalne budućnosti, bila su mi od velikog značaja. Dozvolite mi da Vam poželim sve najbolje i puno uspeha na novoj dužnosti, posebno u jačanju srpskih demokratskih institucija i uloge Narodne skupštine kao centralnog foruma za političko nadmetanje. Uveravam Vas da će Srbija uvek moći da računa na Austriju kao stabilnog prijatelja i čvrstu podršku na svom putu ka članstvu u EU“.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.