SNS i SVM POTPISALI KOALICIONI SPORAZUM Vučić: Pastora i njegovu stranku smatram saveznicima i prijateljima Srbije
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug Printscreen

ZAJEDNIČKI CILJEVI

SNS i SVM POTPISALI KOALICIONI SPORAZUM Vučić: Pastora i njegovu stranku smatram saveznicima i prijateljima Srbije

''Očekujem veliki doprinos, trud, podšrku i pomoć SVM i kroz rad Vlade i preko državnih sekretara i na sve druge načine'', rekao je Vučić

Objavljeno:

Predsednik SNS Aleksandar Vučić i predsednik SVM Ištvan Pastor potpisali su danas koalicioni sporazum o saradnji i zajedničkim ciljevima, uz ocenu predsednika da Pastorova stranka nije samo saveznik SNS-a, nego i saveznik i prijatelj Srbije.

Lider SNS Aleksandar Vučić izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku i čast da potpiše koalicioni sporazum sa Pastorom i da razgovaraju o zajedničkom programu i planovima za budućnost.

''Pastora i njegovu stranku smatram ne samo saveznicima SNS, nego i saveznicima i prijateljima Srbije. Njihova odgovornost, ozbiljnost i posvećenost u napretku Srbije su za izuzetno poštovanje'', rekao je Vučić posle potpisivanja sporazuma.

On je naveo da je sa Pastorom razgovarao o evropskom putu Srbije i o tome šta zajednički može da se uradi kako bi se i Mađari i Srbi osećali bolje i kako bi unapredili međusobne odnose.

''Očekujem veliki doprinos, trud, podšrku i pomoć SVM i kroz rad Vlade i preko državnih sekretara i na sve druge načine'', rekao je Vučić.

Lider naprednjaka kazao je da ima ogromno poverenje u rukovodstvo SVM i zahvalio toj stranci na dosadašnjoj saradnji uz uverenje da će u budućnosti biti još bolja.

Predsednik SVM Ištvan Pastor rekao je da dve stranke sarađuju i ''bez papira'', a da koalicioni sporazum nisu potpisali da bi više verovali jedni drugima, već da bi definisali zajedničko stremljenje.

Pastor sporazum vidi kao zajedničku platformu za gradnju normalnije Srbije što, kako je istakao, SNS i SVM povezuje još od 2009.godine.

''Od tada gradimo partnerski odnos, kroz veoma teško vreme, ali jačajući iz koraka u korak međusobno poverenje. Potpisivanje sporazuma potvrđuje da smo do sada mogli da verujemo jedni drugima u dogovoreno, a moći ćemo i od sada'', kazao je Pastor.

Naglasio je da će SVM uložiti maksimalan napor da Srbija bude bolje mesto za život i da se izbori sa svim prilikama i problemima.

''Ovo je zajednički napor da 'zbijemo redove', jer živimo u 'ludo' vreme u kojem se samo neozbiljni spore i sudaraju jedni s drugima, a pametni se udružuju, približavaju, dogovaraju i umeju da pojedinačne detalje stave u drugi plan, ispred opšteg interesa'', naveo je Pastor.

Sporazum, između ostalog, predviđa saradnju na projektima regionalnog razvoja i infrastrukturnim projektima u Vojvodini. Potpisivanju sporazuma u sedištu naprednjaka prisustvovali su i predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić i potpredsednik SVM Balint Pastor.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.