VUČIĆ O DEBAKLU SRBIJE PROTIV ŠKOTSKE: Ne možemo da budemo ni među 24 zemlje u šutiranju lopte nogom! SLEDE PROMENE
Foto: Marina Lopičić

razočaran

VUČIĆ O DEBAKLU SRBIJE PROTIV ŠKOTSKE: Ne možemo da budemo ni među 24 zemlje u šutiranju lopte nogom! SLEDE PROMENE

Predsednik Srbije je najavio još veća ulaganja pre svega u infrastrukturu

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je neuspeh reprezentacije Srbije u fudbalu, koja se nije plasirala na EURO ni posle 20 godina, pošto je ispala od Škotske u finalu baraža na penala.

- Vidite da ne možemo da budemo ni među 24 zemlje u šutiranju lopte nogom. Svako od nas zna bolje, pa bismo izveli i bolji sastav i bolje igrače... - rekao je Vučić, a zatim se konkretno osvrnuo na sam meč i šta je u planu kada je u pitanju uloga države u fudbalu i ostalim sportovima.

- Gledao sam, žao mi je, ali tu imam neke druge vesti koje će biti dobre za neke ljude. Nama je posao da dugoročno promenimo te stvari. Pre šest godina imali smo blatnjave terene, sada imamo travu, moramo da izgradimo nove stadione, da dovedemo publiku na stadione, da izgradimo drugačiju i ozbiljniju organizaciju, moraćemo da popravimo struku, mnogo toga moramo da uradimo, ali uložićemo pre svega u infrastrukturu, koja je od presudnog značaja za budućnost - najavio je predsednik.

foto: instagram/buducnostsrbijeav

On je doneo i lepe vesti za takozvane male sportove i pomoć od osam miliona evra atletici, rvanju, rukometu, vaterpolu, košarci i odbojci.

- Uložićemo 8 miliona evra u takozvane male sportove, od atletike do rvanja, ali i rukomet, košarku, vaterpolo i odbojku. Svaki klub prve i druge lige će dobiti određeni novac. Recimo svaki rukometni klub prve lige dobiće po 5 miliona dinara, što za njih nije mali novac, svako u drugoj ligi dobiće po milion dinara. Kada vam se slije u rukometne klubove 1.300.000 evra, to je velika injekcija, to ćemo ovih dana da uložimo, da pomognemo jer verujemo da u tim sportovima možemo da napravimo uspeh.

- U odbojci imamo najbolju žensku i jednu od najboljih muških reprezentacija. U vaterpolu smo uvek najbolji u muškoj, želimo i ženski da podignemo, košarku želimo dodatno da pomognemo, pomoći ćemo velikom svotom novca Zvezdi i Partizanu, mimo ove pomoći, videćemo da li će biti po 500.000 ili milion evra, pošto nastupaju u Evropi, da mogu što bolje da nas predstavljaju - zaključio je Vučić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.