Dačić: Niko ne glorifikuje devedesete, a Miloševiću će suditi istorija
Foto: Fonet

brani srbiju

Dačić: Niko ne glorifikuje devedesete, a Miloševiću će suditi istorija

Dačić je u odgovoru liderima opozicije naveo da će o Miloševiću suditi istorija, a da u društvu ne bi trebalo da bude podela oko toga da Srbija niје оdgоvоrna za ratnе zlоčinе u BiH
Objavljeno: 21:06h

- Srbiјa trеba da glеda u budućnоst, uоstalоm, Srbiјa је u svakоm pоglеdu оtišla naјdaljе tеk kad su svi оni pоpadali sa vlasti. Оstavili su za sоbоm оpustоšеnu privrеdu, zatvоrеna prеduzеća, оtpuštеnе radnikе, оbоgaćеnе pојеdincе i оsirоmašеnо stanоvništvо. Da tо prеsudi, niје nam nеоphоdan Haški sud, tu је naš narоd i građani Srbiје. Svi оni zaјеdnо kad sе skupе оsvојili su manjе nеgо mојa lista na izbоrima. Tо је naјbоlja prеsuda - naveo je Dačić.

foto: Profimedia

Osim toga, Dačić je istakao da je Srbija “najdalje otišla kad su Tadić, Jovanović, Pajtić, Čanak i ostali otišli sa vlasti”. Kako kaže, reč je "plejadi zaboravljenih", dodaje da im ovog puta Hag nije od pomoći i da je ponavljanje ove priče farsa. - O tome govore oni iz nekadašnje i sadašnje Demokratske stranke, Tadić, Čeda i Pajtić, koji su, kad je Milošević vršio pritisak na Karadžića da prihvati mirovni plan, ubeđivali Radovana na Palama da taj plan odbaci - naglasio je Dačić. Dačić navodi da je lider LDP Čedomir Jovanović potpisao Miloševiću garanciju prilikom hapšenja da neće biti izručen Haškom tribunalu. - Tadić, koji je, kad su mu socijalisti bili potrebni, na sednici Glavnog odbora DS-a 7. juna 2008. godine, doslovce rekao da su DS i SPS suočeni sa činjenicom da lideri stranaka nisu među njima (Đinđić i Milošević) i da obe stranke imaju svoj bol, ali da moraju u budućnosti da pokažu spremnost i nađu bolju šansu za svakog građanina Srbije. I Pajtić je glasao za tu koaliciju, pa kako sada smeta samo to što Hag nije osudio Miloševića - ukazao je Dačić.

foto: dragan kadić

On dodaje da Vuk Drašković, koji je prvi formirao Srpsku nacionalnu gardu i poslao je u Hrvatsku u avgustu 1991. godine, danas priča o ratnoj gardi Miloševića dodajući da je Drašković bio rodonačelnik nacionalističkog pokreta. Navodi i da je u Deklaraciji o stvaranju SPO-a u martu 1990. zapisano da je anacionalno ponašanje ravno nacionalnoj izdaji, kao i da se “neće moći otcepiti nijedan pedalj zemlje natopljene srpskom krvlju i obeležene srpskim crkvama i grobovima”. - Za takvu politiku danas Srbi leže u Hagu -smatra Dačić.

(Espreso.co.rs/ Beta)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.