NA OVOJ ŽENI JE VELIKA ODGOVORNOST: Ona će u novoj vladi imati veoma specifičan i težak posao
Gordana Čomić, Foto: Printskrin/RTS

nova vlada

NA OVOJ ŽENI JE VELIKA ODGOVORNOST: Ona će u novoj vladi imati veoma specifičan i težak posao

Čomić će biti glas i onih čije političke opcije nisu ušle u parlament

Objavljeno:

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, na čijem čelu će biti Gordana Čomić, biće izuzetno važno, ocenjuje izbor članova nove vlade i ulogu novog ministarstva Nemanja Starović iz Centra za društvenu stabilnost.

Kako kaže, pored takozvanih ministarstava sile, na ministarstvu koje će voditi Čomić je velika odgovornost, pre svega zbog suočavanja sa velikim izazovima u narednom periodu za Srbiju:

"Biće potrebno da se, pored parlamentarnih stranaka, nađe neka vrsta saglasja i sa onim političkim akterima koji ne učestvuju trenutno u radu parlamenta", kaže Starović.

Napominje da "ne bi trebalo izgubiti iz vida" činjenicu da je čak 18 odsto građana glasalo za političke opcije, koje nisu ušle u parlament, jer nisu prešle ni sniženi izborni prag. se/ "Čini mi se da će uloga gospođe Čomić biti da predstavlja i taj, ne mali, broj građana Srbije", kaže Starović.

Novi sastav Vlade Srbije opisuje kao "koncentracionu i Vladu kontinuiteta".

"Vlada će biti oročenog trajanja, što ukazuje na to da niko od novih članova ministarskog tima neće imati prostora za bilo kakvo opuštanje i da će biti izloženi zahtevima za brzo ostvarivanje rezultata", kaže Starović.

Naglašava da su, očekivano, najveća očekivanja od takozvanih ministarstava sile.

"Od ministarstva pravde, unutrašnjih poslova i odbrane očekuje se da daju doprinos najavljenoj borbi protiv kriminala i korupcije, ali i svoj lični impuls u uspostavljanju neke vrste akcionog jedinstva svih onih državnih organa koji imaju svoje nadležnosti u borbi protiv kriminala i korupcije", navodi Starović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.