USKORO SE OTVARA PCR LABORATORIJA U SEVERNOJ MITROVICI: Vučić i Ana Brnabić najavili
Ana i Vučić o labaratoriji na Kosovu, Foto: Tanjug live

saipšteno

USKORO SE OTVARA PCR LABORATORIJA U SEVERNOJ MITROVICI: Vučić i Ana Brnabić najavili

Radovi pri kraju, oprema za laboratoriju u Mitrovici kupljena

Objavljeno: 13:15h

Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić izjavila je da su građevinski radovi na PCR laboratoiriji u Kosovskoj Mitrovici, inače započeti pre dva meseca, skoro gotovi i da je oprema kupljena.

Navela je i da je završena obuka svih radnika koji će raditi u toj laboratorji, a obučavali su se, dodaje, na "Torlaku" i u Nacionalnoj referentnoj laboratoriji u Batajnici.

"Očekujemo da ćemo do kraja meseca, odnosno za pet do šest dana, otvoriti laboratoriju i krenuće tamo PCR testiranje", rekla je Brnabić na konferenciji za novinare nakon sednice Predsedništva SNS.

Naime, laboratorija će biti u objektu od 150 kvadrata izgrađenom na zemljištu Zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica u blizini Internog odeljenja.

Vlada Srbije je u tu laboratoriju uložila 12 miliona dinara.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će u severnom delu Kosovske Mitrovice u narednih 10 dana biti otvorena ista PCR laboratorija.

"Još jedna dobra vest, kupili smo i uskoro se otvara PCR laboratorija u Severnoj Mitrovici, što će za naš narod mnogo da znači", rekao je Vučić.

Predsednik kaže da Srbi na KiM više neće morati da idu zbog toga u Beograd ili Niš pošto će imati PCR laboratoriju u Mitrovici.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.