OVA ŽENA JE NOVI GENERALNI SEKRETAR PREDSEDNIKA: Ovo je upravo saopštio VUČIĆ
Vučić, Foto: Printscreen/youtube

na njih je pao izbor

OVA ŽENA JE NOVI GENERALNI SEKRETAR PREDSEDNIKA: Ovo je upravo saopštio VUČIĆ

Suzana Paunović novi generalni sekretar predsednika

Objavljeno: 13:41h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će novi generalni sekretar predsednika biti dosadašnja direktoraka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović.

Vučić je naveo da doskorašnji generalni sekretar Nikola Selaković ide na mesto ministra spoljnih poslova, dok ljudska i manjinska prava preuzima Gordana Čomić koroz svoje ministarstvo.

"Zato će novi generalni sekretar biti Suzana Paunović", rekao je Vučić i dodao da će se videti ko će biti generalni sekratar u Ministarstvu spoljnih poslova.

Suzana Paunović (Užice, 1969. godine) srpska je pravnica. Od februara 2013. godine je direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije.

Osnovne studije Suzana Paunović završila je na Pravnom fakultetu u Beogradu. Pravosudni ispit položila je 2000, a doktorirala 2012. godine.

U oblasti socijalne zaštite radila od 1995. godine, a u Ministarstvu rada i socijalne politike od 1997. godine.

U ministarstvu rada i socijalne politike rukovodila je organizacionim jedinicama koje obavljaju poslove u oblasti porodično-pravne zaštite (usvojenje, hraniteljstvo), kao i socijalne zaštite (inspekcijski nadzor u oblasti socijalne zaštite). Od 2001. godine je aktivno učestvovala u osmišljavanju i sprovođenju reformi sistema socijalne zaštite. Od 2009 do 2012. godine bila na mestu pomoćnika ministra rada i socijane politike. Sredinom 2012. postala je pomoćnica direktora Kancelarije za ljudska i manjinska prava. Krajem februara 2013. godine imenovana je na čelno mesto te instutucije.

Udruženje stručnih radnika socijalne zaštite Srbije 2012. godine dodelilo joj prvu Republičku nagradu za doprinos socijalnoj zaštiti Srbije.

Suzana Paunović je učestvovala, kao izlagač, na brojnim nacionalnim i međunarodnim skupovima, kao i u radu brojnih radnih grupa za izradu različitih propisa u oblasti socijalne zaštite, zaštite prava deteta i posebno osetljivih grupa. Bila je predavač na brojnim seminarima stručnog usavršavanja zaposlenih u oblasti socijalne zaštite.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.