SKUPŠTINA SRBIJE UŽIVO: U toku je rasprava o predlogu zakona o ministarstvima (VIDEO)
Ivica Dačić, Foto: Youtube

PARLAMENT

SKUPŠTINA SRBIJE UŽIVO: U toku je rasprava o predlogu zakona o ministarstvima (VIDEO)

Sednica je počela intoniranjem himne

Objavljeno: 11:12h

Skupština Srbije počela je danas raspravu o Predlogu zakona o ministarstvima, čime se stvaraju uslovi za formiranje nove Vlade Srbije sledeće sedmice.

Sednica je počela intoniranjem himne.

Predsednik Skupštine Ivica Dačić zatražio je od poslanika da ubuduće sednice počinju tačno u 10 sati Mandatarka Ana Brnabić, prema najavi, svoj kabinet i ekspoze u parlamentu treba da predstavi u sredu, 28. oktobra, a sastav nove vlade biće poznat posle sednice Predsedništva SNS koja će se održati u nedelju, 25. oktobra.

Prema Predlogu zakona o ministarstvima, Vladu Srbije će činiti 21 ministarstvo, a tri nova biće Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, Ministarstvo za ljudska prava, ravnopravnost polova i društveni dijalog, kao i Ministarstvo za brigu o selu.

Ostaju ministarstva finansija, privrede, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zaštite životne sredine, građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, rudarstva i energetike, trgovine turizma i telekomunikacija.

Ostaće i ministarstvo pravde, zatim državne uprave i lokalne samouprave, MUP, ministarstvo odbrane, spoljnih poslova, ministarstvo za evropske integracije, kao i ministarstva prosvete, zdravlja, omladine i sporta, kulure i informisanja, rada zapošljavanja boračkih i socijalnih pitanja.

Predlog zakona o ministarstvima u skupštinsku proceduru je uputilo 167 poslanika sa liste "Aleksandar Vučić - za našu decu".

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je da će poslanici danas glasati o imenovanju članova RIK-a i imenovanju zamenika generalnog sekretara skupštine.

Predloženo je da zamenici generalnog sekretara Veljka Odalovića budu dosadašnji generalni sekretar Srđan Smiljanić i Branko Marinković.

O tom odlukama, za razliku od Predloga zakona o ministarstvima, neće biti rasprave u pojedinostima, tako da poslanici mogu o njima da se izjasne.

Dačić je poslanicima rekao da je moguće da će danas raditi i posle 18 časova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.