OGLASILA SE ZORANA MIHAJLOVIĆ! Ove njene reči sluša CELA SRBIJA
zorana Mihajlović, Foto: BETAPHOTO/MSGI SRBIJE/DS

ovo je vrlo važno

OGLASILA SE ZORANA MIHAJLOVIĆ! Ove njene reči sluša CELA SRBIJA

Žene redovnim pregledima brinimo o zdravlju

Objavljeno:

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost pozvala je danas žene da se preventivno pregledaju, jer je izuzetno visok procenat izlečenja od raka dojke ako se on na vreme otkrije.

- Činjenica da se 90 odsto žena izleči od raka dojke govori koliko su važni prevencija i redovni odlasci na preglede. Pozivam žene da zajedno menjamo lošu statistiku, da ne izbrojimo više nijednu od 1.600 žena koliko ih godišnje od ove bolesti umre. Do nas je i od nas zavisi da li ćemo svoj život sačuvati - istakla je Mihajlovićeva u saopštenju za javnost..

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv raka dojke, ona je podsetila da svaka osma žena tokom svog života oboli od ove maligne bolesti, navodi se u saopštenju.

Podsetila je da u Srbiji godišnje 4.600 žena oboli od raka dojke, po smrtnosti je to drugi po redu najčešći uzrok, odmah posle bolesti srca.

- Ohrabruju podaci da se stopa smrtnosti smanjuje kada se karcinom otkrije na vreme. I ako je tako, hajde da ne prepuštamo svoje živote slučaju, sudbini ili lošoj sreći. Nemamo izgovor, zakažite pregled već danas. Pre svega zbog sebe, ali i zbog svoje dece i naših najmilijih - poručila je Zorana Mihajlović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.