Ministarka na čelu Parade ponosa? Gej aktivista zove Anu da ih podrži!
Foto: Fonet

o njoj svi govore

Ministarka na čelu Parade ponosa? Gej aktivista zove Anu da ih podrži!

U očima srpske javnosti, Ana će prvo biti lezbejka, pa tek onda stručnjakinja u onome što radi.
Objavljeno:

Prašina oko prve gej ministarke u srpskoj Vladi nije se još slegla, a iako ne pdoržavaju svi gej aktivisti njeno javno deklarisanje, mnogi se slažu da je ovo dobar signal:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Informacija da je u novoj Vladi i osoba koja nema problem da je predstave kao gej osobu je svakako važna poruka javnosti da su LGBT osobe svuda oko nas, da rade sa nama i da se nalaze na odgovornim pozicijama - kaže Boban Stojanović, jedan od najpoznatijih gej aktivista u Srbiji.

foto: Fonet

- Mislim da je Ana hrabra, ali bi me još više radovalo da se sama autovala, No, uzevši u obzir celokupnu situaciju u društvu i stepen homofobije, razumljivo je zašto se sve odigralo ovako.

Pitali smo ga i kada ce sprska javnost prestati da je karakterise kao gej ministarku, i kada će postati samo ministarka?

Promene u foteljama: Novi ministri stupaju na dužnost! (FOTO)

- Ana je odličan primer kako stvari stoje kod nas: "autuj" se i bićeš obeležen. To je sudbina svih "autovanih" LGBT ljudi u Srbiji. Kada iskažeš šta jesi, onda te celog života prati ta stigma. U očima srpske javnosti, Ana će prvo biti lezbejka, pa tek onda stručnjakinja u onome što radi.

Kaže da bi prava stvar bila ako bi ona kao ministarka podržala Paradu ponosa.

foto: Stefan Jokić

- Njeno autovanje, odnosno saznanje da je deo LGBT zajednice, imaće smisla ako upravo kao ministarka pruži podršku kako predstojećoj Paradi ponosa, tako i drugim aktivnostima LGBT organizacija i kampanjanja koje unapređuju LGBT prava.

Veruje da će joj trebati mnogo snage da podnese sav teret koji joj predstoji, i da je na to spremna.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.