POZITIVNA SARADNJA: Dačić u Beogradu sa novim direktorom Populacionog fonda Ujedinjenih nacija za Srbiju!
Ivica Dačić, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIĆ

sastanak

POZITIVNA SARADNJA: Dačić u Beogradu sa novim direktorom Populacionog fonda Ujedinjenih nacija za Srbiju!

Ministar Dačić je dosadašnju saradnju sa UNFPA ocenio kao veoma pozitivnu i zahvalio na pruženoj pomoći i podršci tokom pandemije korona virusa

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas u Beogradu sa novim direktorom Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA) za Srbiju, Džonom Kenedijem Mosotijem.

Ministar Dačić je dosadašnju saradnju sa UNFPA ocenio kao veoma pozitivnu i zahvalio na pruženoj pomoći i podršci tokom pandemije korona virusa, saopšteno je danas iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Dodao je da je ;unapredjenje demografske situacije jedan od glavnih nacionalnih prioriteta Srbije te da se nada da će ;nedavno usvojen Programski dokument Populacionog fonda za Srbiju za period 2021-2025. dodatno učvrstiti partnerstvo Srbije i UNFPA.

Kenedi Mosoti je tokom svoje posete Beogradu preneo zahvalnost izvršne direktorke UNFPA Natalije Kanem za podršku koju Vlada Srbije pruža UNFPA za aktivnosti koje sprovode globalno i lokalno, kao i za pruženu finansijsku podršku.

On je istakao da Populacioni fond UN-a u potpunosti podržava Vladu Srbije u ostvarivanju ciljeva i prioriteta koji se odnose na pitanja stanovništva, kao centralne teme za koju je UNFPA zadužen, navodi se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.