KAMEN BI ZAPLAKAO: Baka Boža NEĆE dočekati zimu ako ostane u kući užasa, SRBIJO, PROBUDI SE, zar da dozvolimo OVO!
Kakav je ovo život? Čime je ona zaslužila da živi ovako neljdski?, Foto: Rina

KAKVA JE TO SUDBINA!?

KAMEN BI ZAPLAKAO: Baka Boža NEĆE dočekati zimu ako ostane u kući užasa, SRBIJO, PROBUDI SE, zar da dozvolimo OVO!

Meštani ovog brdovitog sela nisu mogli da gledaju kako pred njihovim očima u 21. veku jedno ljudsko biće ovako pati i rešili su da joj pomognu

Objavljeno: 14:57h

Teška je starost sama po sebi, ali još teža ukoliko je dočekate potpuno sami bez ičega. Takvu sudbinu je doživela baka Božana iz sela Brajkovići kod Kosjerića, koja se plaši svakog sledećeg dana. Kuća u kojoj stanuje potpuno je propala i može da se sruši svakog trenutka i zatrpa nesrećnu staricu.

foto: Rina

Meštani ovog brdovitog sela nisu mogli da gledaju kako pred njihovim očima u 21. veku jedno ljudsko biće ovako pati i rešili su da joj pomognu, organizovajući radnu akciju u kojoj učestvuju svi - bez izuzetka.

foto: Rina

„Kuća u kojoj živi je neuslovna i samo što se nije srušila. Baka nema nikoga i jedino joj mi možemo pomoći kao komšije. Svako je dao koliko je mogao, ali nije to puno. Pokušaćemo da prepravimo postojeću šupu, ona je jedina zidana, ostatak kuće je blatara“, rekao je za RINU, Radosavljević Danilo, pokretač humanitarne akcije.

foto: Rina

Spolja tuga, a kad se uđe u kuću još je tužnije. Zaplakao bi i kamen. Baka Božana nema ništa, vreme je uzelo svoj danak, pa su ovoj starici potrebni i šporet, krevet, bojler. Nema gde ni da se okupa, niti da skuva ručak.

„Strah nas je kako će dočekati ovu zimu i kako će preživeti. Moramo joj pomoći što pre možemo. Ovakvu sudbinu niko nije zaslužio. Ne treba njoj mnogo, samo dve male sobe i kupatilo“, kaže Danilo i moli sve ljude dobre volje da pomognu baki Božani, ako mogu.

foto: Rina

Sve dodatne informacije možete dobiti na telefon 064/068-80-93.

Uplate možete izvršiti na Broj računa 205-9011008220675-72 - donacije za adaptaciju kuće Aleksić-Brjakovići.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.