NAJBOLJE IZ SRBIJE: Na zvaničnoj internet prezentaciji predsednika Srbije našli su se njih dvojica!
Dvojica mladića koja mogu postići sve, Foto: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC, Ilustracija

za primer!

NAJBOLJE IZ SRBIJE: Na zvaničnoj internet prezentaciji predsednika Srbije našli su se njih dvojica!

Jedan od njih je Ivan Đurđević, učenik drugog razreda Gimnazije u Ćupriji

Objavljeno:

U novoj kategoriji na zvaničnoj internet prezentaciji predsednika Republike "Najbolje iz Srbije", svoje mesto danas su našla dvojica mladića koji svojim primerima pokazuju da je sve moguće postići uz snažnu volju i želju za uspehom.

Jedan od njih je Ivan Đurđević, učenik drugog razreda Gimnazije u Ćupriji, prva generacija IT smera, koji se, kako se navodi, u osnovnoj školi prijavio na školska takmičenja iz više predmeta, i bio najbolji - iz matematike, fizike, hemije, veronauke i francuskog. Zatim je nastavio da niže uspehe na drugim takmičenjima.

Uz to, stigao je između dva razreda da bude i u timu iz hemije u Petnici, da postane onlajn član Evropskog parlamenta, kao i da se pripremi za polaganje B2 ispita iz engleskog i francuskog.

Takođe je i član gradskog orkestra - svira saksofon, a u Gimnaziji je član folklornog ansambla, trenira rukomet i deo je gimnazijskog tima za robotiku, koji trenutno pravi robota za dezinfekciju prostorija.

Meti Kamberi još jedan je "najbolji iz Srbije" - dečak sa niških ulica koji je odlučio da uzme sudbinu u svoje ruke i napiše svoju životnu priču.

Kada je sa ulice došao u Dom "Duško Radović" bio je učenik petog razreda, nije znao da piše i čita, borio se sa svojim emocijama, a onda je završio četvorogodišnju srednju školu i u rukama drži svoj roman prvenac "Grad bola".

Želi da dobije indeks Filozofskog fakulteta. Želja mu je da upiše smer socijalna politika i socijalni rad, kako bi postao socijalni radnik i mogao da pomaže drugima

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.