ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Evo da li će biti zatvaranja Beograda
Evo da li će biti zatvaranja Beograda, Foto: Kurir.rs

UPOZORENJE

ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Evo da li će biti zatvaranja Beograda

Činjenica da je Beograd ponovo najveće žarište korona virusa u Srbiji treba da nas sve upozori da se pridržavamo epidemiloških mera

Objavljeno: 12:46h

Krizni štab grada Beograda održao je danas sednicu i apelovao na građane da se pridržavaju svih epidemiolških mera.

- Molim vas da sada ne upropastimo sve ono dobro što smo učinili prethodnih meseci, kada je Srbija bila a i danas je jedna od zemalja s najmanje novozaraženih u Evropi- rekao je Goran Vesić nakon sednice.

- Neće biti zatvaranja Beograda, o tome se ne raspravlja niti je ta tema na dnevnom redu. Ne čitajte laži i gluposti oko navodnog karantina sa društvenih mreža koje se namerno plasiraju da prevare građane. Moj stav je da moramo da naučimo da živimo sa virusom, da omogućimo da privreda radi i da se odvija normalan život a da se istovremeno primenom epidemioloških mera sačuva zdravlje gradjanki i građana-rekao je Vesić.

Činjenica da je Beograd ponovo najveće žarište korona virusa u Srbiji treba da nas sve upozori da se pridržavamo epidemiloških mera.

Moramo ozbiljno da shvatimo podatak da je od 111 novozaraženih u Srbiji u četvrtak, 1. oktobra, čak 40 odsto u Beogradu, kao i da je u našem gradu od ukupnog broja testiranih, 4,3 odsto pozitivno.

Vesić je istakao da je situacija u Beogradu samo upozorenje:

"Činjenica da je Beograd ponovo najveće žarište korona virusa u Srbiji treba da nas sve upozori da se pridržavamo epidemiloških mera. Moramo ozbiljno da shvatimo podatak da je od 111 novozaraženih u Srbiji u četvrtak, 1. oktobra, čak 40 odsto u Beogradu, kao i da je u našem gradu od ukupnog broja testiranih, 4,3 odsto pozitivno."

Krizni štab je podsetio građane da je 1. oktobra počela vakcinacija protiv sezonskog gripa i da su vakcine, kojih ima dovoljno za sve, mogu besplatno da se prime u svim domovima zdravlja.

"U Skupštini Grada juče su se vakcinisali svi koji su želeli a među njima sam bio i ja. Od ovog vikenda biće pojačane kontrole primene epidemioloških mera od strane zajedničkih patrola komunalne milicije, republičkih sanitarnih insoektora i MUP. Posebno će biti kontrolisan javni prevoz. Ipak, nema te policije koja može da kontroliše svaki autobus, svaku radnju ili restoran. Dakle moramo sami da se kontrolišemo odnosno da čuvamo i sebe i druge", zaključio je Goran Vesić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.