ZAOŠTRAVANJE SA SRBIJOM JE PUCANJ U NOGU POBEDNIKA U CG: Dačić komentarisao Zdravka Krivokapića!
Ivica Dačić, Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/MO

oštro

ZAOŠTRAVANJE SA SRBIJOM JE PUCANJ U NOGU POBEDNIKA U CG: Dačić komentarisao Zdravka Krivokapića!

Naveo je da je DPS izgubio od svog naroda i naglasio da Srbiju ne zanima ko će biti na vlasti u Crnoj Gori, nego je zanima kakav će biti položaj Srba u toj državi

Objavljeno:

Pobednička koalicija u Crnoj Gori pucala bi sebi u nogu ukoliko bi došlo do zaoštravanja odnosa sa Srbijom, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

On je na TV Prva rekao da se Srbija nije mešala u izborni proces u Crnoj Gori, a da su to činili Edi Rama, Ramuš Haradinaj i muslimani.

"Zašto DPS ne kaže Rami 'nemoj da se mešaš nije ti Crna Gora velikoalbanaska prćija'. Gde su časni principi DPS-a? Ne smetaju im Haradinaj i Rama, a smeta im Vučić", rekao je Dačić.

Naveo je da je DPS izgubio od svog naroda i naglasio da Srbiju ne zanima ko će biti na vlasti u Crnoj Gori, nego je zanima kakav će biti položaj Srba u toj državi.

"Želimo dobre odnose sa Crnom Gorom. To je naš bratski narod i država. Da li ćemo da budemo u jednoj ili dve države, samo da ne bude u tri", rekao je Dačić.

Upitan koja bi to treća država mogla da bude, Dačić kaže da to još može da se deli na šta god hoćete, ako se ide logikom sepratizma.

Naveo je da se to odnosi ne samo na Srbiju, nego i na Crnu Goru ako se ide logikom seperatazima i ako se priznaje secesija jednog dela teritorije.

"Nisu oni priznali Kosovo i odvojili ga od Srbije", kaže Dačić i navodi da su Pećka patrijaršija i Dečani, kad smo ušli u Prvi svetski rat, bili Crna Gora.

Rekao je da kandidata za crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića ne poznaje, da još nije formirana vlasti u Crnoj Gori, a da će, kako sada stvari stoje, on biti premijer.

Ima, kaže, osećaj, da sad u Crnoj Gori napadaju Srbiju, Aleksandra Vučića i njega naročito.

"Sad neki do tih furnkcionera pobednika pokušavaju da se dokažu i pokažu da to nije sad Srbija, da ima i razlike u odnosu na Srbe", navodi Dačić.

Smatra da je to nepotrebno i da su to loše izjave, koje su možda deo političkog neiskustva.

"To bi bilo pucanje u nogu pobedničke koalicije ukoliko bi došlo do zaoštravanja odnosa sa Srbijom", navodi Dačić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.