OVO SU BILE KLJUČNE TEME: Đurić sa DFC-om o potencijalima za ulaganja na KiM!
Marko Đurić, Foto: Beta / Miloš Miškov

O EKONOMSKIM ULAGANJIMA

OVO SU BILE KLJUČNE TEME: Đurić sa DFC-om o potencijalima za ulaganja na KiM!

Posebnu pažnju Đurić je posvetio ekonomskim prilikama i poslovnim šansama u većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji

Objavljeno:

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa delegacijom američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) o potencijalima za ekonomska ulaganja u južnu pokrajinu i istakao da bi bilo veoma značajno pokrenuti projekte u kojima bi učestvovale i od kojih bi korist imale sve etničke grupe na terenu.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije, Đurić je sagovornike upoznao sa poljoprivrednim kapacitetima na Kosovu i Metohiji, neiskorišćenim industrijskim potencijalima, mogućnostima razvoja turizma i važnošću unapređenja malog i srednjeg biznisa oslanjanjem na lokalne proizvođače i ljudske resurse.

Posebnu pažnju Đurić je posvetio ekonomskim prilikama i poslovnim šansama u većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji.

Đurić je predstavnicima DFC, među kojima je bio i direktor beogradske kancelarije Džon Jovanović, zahvalio na spremnosti da ulože napore i sredstva u jačanje ekonomije u centralnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji.

Izrazio je očekivanje da će najsnažnija svetska ekonomska sila uspešno kroz različite projekte doprineti stvaranju naprednog i privredno dinamičnog prostora u ovom delu Evrope.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.