ZAJEDNIČKA OBNOVA GENERALŠTABA DOBRA IDEJA: Dačić objasnio zbog čega je podržao Grenelov predlog
Obnova Generalštaba, Foto: AP/EPA-EFE/ Đorđe Savić

I RANIJE SE GOVORILO

ZAJEDNIČKA OBNOVA GENERALŠTABA DOBRA IDEJA: Dačić objasnio zbog čega je podržao Grenelov predlog

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je juče novinarima, posle sastanka sa američkom delegacijom, da je Grenel došao na ideju da se zajednički obnovi zgrada Generalštaba i Ministarstva odbrane

Objavljeno:

Ideja specijalnog predstavnika predsednika SAD Ričarda Grenela da zajednički obnovimo zgrade Generalštaba i Ministarstva odbrane, teško oštećene tokom NATO bombardovanja, dobra je inicijativa, izjavio je ministar inostranih poslova Ivica Dačić i naveo da će biti realizovana nakon što se donesu potrebne odluke o nameni objekta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je juče novinarima, posle sastanka sa američkom delegacijom, da je Grenel došao na ideju da se zajednički obnovi zgrada Generalštaba i Ministarstva odbrane.

Dačić je u emisiji "OKO" na RTS-u rekao da je to ideja koja tek treba da bude realizovana i da se o tome i ranije govorilo.

"U svakom slucaju, to je jedna dobra incijatva, ali nije samo njihova...Mi smo u svakom našem segmentu, i kada je o NATO-u reč, govorili da bi bilo dobro i simbolički važno da oni (SAD) učestvuju u obnovi", naveo je Dačić.

Kaže da tek treba da se donese odluka šta će se tačno raditi sa objektom.

"Ne znamo da li će se obnavljati u vojne namene ili će biti neki hotel ili nešto drugo, ali u svakom slučaju incijativa je dobra i govori o promenjenom načinu razmišljanja", rekao je šef srpske diplomatije.

Zgrade Generalštaba Vojske Srbije i Ministarstva odbrane u Beogradu, podignute su između 1955. i 1965. godine, pogođene su i teško oštećene tokom NATO agresije 1999. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.