OBOŽAVAM SKEPTICIZAM, EVO DRŽITE NAS ZA REČ: Grenel se obratio NOVINARIMA, evo šta im je sve rekao!
Specijalni savetnik predsednika SAD Ričard Grenel, Foto: Printscreen

poruka

OBOŽAVAM SKEPTICIZAM, EVO DRŽITE NAS ZA REČ: Grenel se obratio NOVINARIMA, evo šta im je sve rekao!

"Obožavam skepticizam i treba da budete skeptični, da ovo ne bi ostale samo reči na papiru", rekao je Grenel.

Objavljeno:

Specijalni savetnik predsednika SAD Ričard Grenel poručio je danas novinarima, u ambasadi SAD, da "obožava skepticizam", kakav je podrazumevalo pitanje jednog novinara na pres konferenciji - šta je danas uz posredstvo SAD novo potpisano po pitanju saradnje srpske i kosovoske privredne komore, kada već postoji sporazum iz 2013. godine.

"Obožavam skepticizam i treba da budete skeptični, da ovo ne bi ostale samo reči na papiru", rekao je Grenel.

Istakao je da su američka vlada i administracija predsednika Donalda Trampa veoma nestrpljivi po pitanju realizacije onog što je dogovoreno u Vašingtonu.

Držite nas za reč, pručio je Grenel.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je kazao da je sporazum iz 2013. podrazumevao saradnju između komora po pitanju otkanjanja svakodnevnih barijera u poslovanju, kao što su međusobno priznavanje laboratorijskih testova, kao i fitosanitarinih i veterinarskih sertifikata, te rešavanje problema za poštanske usluge, železnicu i drugo, kao i poveizvanje kompanija.

foto: Printscreen

"Mi smo od 2013. do danas listu dosta dobro ispunili i pomogli biznisu da funkcioniše, pomogli u teškim vremenima da se posao odvija i sklapaju zajedničke kompanije, kao i da se odvija trgovina", istakao je Ccadž.

Objašnjava da je danas potpisana zajednička izjava da se napravi tim koji će se baviti podrškom implementaciji onoga što su potpisali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Avdulah Hoti.

"Da vidimo na koji način privatni sektor može da pomogne realizaciji, da nađemo eksperte i da imamo kompanije koje će biti zjedno sa nama iz oblasti logistike, energetike, IT ... koje mogu da daju doprinos u raznim oblastima", naveo je Čadež.

Poručio je da je sada ostalo da mi obavimo naš deo posla, a to je realizacija projekata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.