POZIVAM VIOLU DA NAS IZNENADI BAVEĆI SE NEČIM DRUGIM OSIM BLAĆENJEM SRBIJE: Oglasio se Marko Đurić!
Marko Đurić, Foto: pRINTSCREEN/TVPINK

rekao šta misli

POZIVAM VIOLU DA NAS IZNENADI BAVEĆI SE NEČIM DRUGIM OSIM BLAĆENJEM SRBIJE: Oglasio se Marko Đurić!

Ističe da se od nje očekuje "da služi svojim sugrađanima u Nemačkoj, a ne samo Albancima na Kosovu i Metohiji"

Objavljeno: 10:26h

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić izjavio je danas da su komentari izvestioca Evropskog parlamenta za Kosovo Viole fon Kramon neargumentovani, da pokazuju da nije istinski borac za demokratiju i da želi da nametne obavezu da građani u Srbiji biraju po njenoj volji i volji onih u čije ime lobira.

"Pozivam Violu fon Kramon da nas barem malo iznenadi baveći se nečim osim neargumentovanim i pristrasnim blaćenjem Srbije. Pozdravljam to što se, kao izvestilac Evropskog parlamenta za našu južnu pokrajinu, bavi situacijom u ostalim delovima Srbije, iako to čini na zlonameran i propagandistički način, međutim bilo bi još bolje da lekcije o demokratiji drži u Donjoj Saksoniji ili u Briselu", rekao je Đurić u pisanoj izjavi.

Ističe da se od nje očekuje "da služi svojim sugrađanima u Nemačkoj, a ne samo Albancima na Kosovu i Metohiji".

Đurić kaže da je Viola fon Kramon još jednom potvrdila da je lažni borac za demokratiju, jer građanima Srbije uskraćuje pravo da biraju po svojoj volji i u interesu svoje zemlje, namećući im obavezu da biraju po njenoj volji i volji onih u čije ime lobira.

"Srbija je očigledno oaza istinske demokratije u Evropi, jer kod nas greška sistema kakva je Viola fon Kramon nije moguća.Srbija želi da bude deo Evrope u kojoj nedobronamerni i neodgovorni pojedinci neće moći da nevelikim brojem glasova budu izabrani na važne funkcije i ničim zasluženo postanu svemoguće sudije državama i narodima", poručuje Đurić.

Poslanica Zelenih i izvestiteljka za Kosovo u Evropskom parlamentu, upitana između ostalog, kako ocenjuje aktuelnu situaciju u Srbiji u oblasti vladavine prava i slobode izražavanja rekla je za "Danas" da je izborna kampanja pokazala da demokratska debata i nadmetanje ne funkcionišu u Srbiji.

- Kada je u pitanju sporazum koji su nedavno Beograd i Priština potpisali navela je da je u pitanju veoma ogranicen sporazum, i svakako ne istorijski, kako bi to pojedini ljudi u Vašingtonu želeli da predstave.

- To što još uvek nije formirana nova u Srbiji, poslanica Evropskog parlamenta okarakterisala je kao interesantnu situaciju dodajući da "Vučić mora da ima dobar razlog što odlaže ovaj proces, iako, naročito u vremenima ove zdravstvene krize, treba da bude veoma važno imati veoma jasne odgovornosti i lance komandovanja".

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.