NI SRBIJA NIJE ZAINTERESOVANA ZA NEPOUZDANE TEHNOLOGIJE, NAPROTIV: Ana Brnabić o 5G MREŽI!
Ana Brnabić, Foto: Printscreen/TV Prva

izjavila

NI SRBIJA NIJE ZAINTERESOVANA ZA NEPOUZDANE TEHNOLOGIJE, NAPROTIV: Ana Brnabić o 5G MREŽI!

Naše norme su, istakla je, otvorene transparentne nabavke, u kojima se poštuju svi naši partneri

Objavljeno:

Ni Srbija nije zainteresovana za nepouzdane tehnologije, naprotiv, interes je da tender za uvođenje 5G mreže bude otvoren i transparentan, uz poštovanje međunarodnih standarda, što upravo podrazumeva i sporazum iz Vašingtona, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

"Razumem sve intrige u okviru nekih tačaka Vašingtonskog sporazuma, ali naša delegacija nije imala nimalo lak zadatak. Predsednik Aleksandar Vučić uspeo je da zadrži otvorena vrata sa svim partnerima, ne dovodeći Srbiju u nezavidan položaj da prekrši svoje norme", rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara, prilikom posete Huaveju.

Naše norme su, istakla je, otvorene transparentne nabavke, u kojima se poštuju svi naši partneri.

"Ni mi nismo zainteresovani za nepouzdane tehnologije. Ali, ono što ćemo uvoditi, kad je u pitanju 5G mreža, moraju biti međunarodni standardi, koji se poštuju svuda u svetu", navela je Brnabić.

Ona je rekla da će nabavka, od koje smo, ističe, još daleko, mora biti otvorena, transparentna i ne sme biti diskrimiancije bilo kog partnera.

"Tako će i biti i to nije suprotno sporazumu iz Vašingtona", naglasila je premijerka.

Dodala je da je o tome razgovarala i sa predstavnicima kompanije Huavej i da su obe strane "apsolutno isto" razumele tačku sporazuma da Srbija mora da ima otvoren i transparentan tender za partnere, kada bude došlo vreme za 5G mrežu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.