POBEDIO KORONU: Bersluskoni pušten iz bolnice
Berluskoni danas otpušten iz milanske bolnice, Foto: EPA/Angelo Carconi

OTPUŠTEN IZ BOLNICE

POBEDIO KORONU: Bersluskoni pušten iz bolnice

Nakon otpuštanja, Berluskoni će provesti u karantinu narednih 14 dana, i tek nakon drugog negativnog testa, smatraće se ozdravljenim

Objavljeno: 13:41h

Bivši italijanski premijer i lider stranke "Forza Italia", Silvio Berluskoni, danas je otpušten iz milanske bolnice "San Rafaelo", nakon desetodnevne hospitalizacije zbog zaraze Kovidom-19, piše agencija Ansa.

"Svako od nas se može zaraziti, i jednako svako moze zaraziti druge, i ponavljam moj apel svima da u vreme pandemije pokazemo maksimalnu ličnu i društvenu odgovornost", izjavio je Berluskoni, koji će provesti u karantinu narednih 14 dana.

On je okupljenim novinarima rekao da je "zaraza za njega bila jedan od najvećih i najopasnijih izazova u životu".

Berluskoni je primljen u milansku bolnicu 3. septembra, po savetu svog ličnog lekara, primarijusa Alberta Zangrilo, koji je izjavio da je "potencijal virusa bio tako jak da bi Berluskoni, da se kojim slučajem zarazio u martu, verovatno završio loše".

Berluskonijev lični lekar bio je u junu u centru pažnje javnosti kada je izjavio da je "klinički gledano, virus mrtav".

Silvijo Berluskoni se zarazio Kovidom-19 za vreme odmora na Sardiniji, a pored njega zaraženi su bili i kćerka, unučad, kao i deo njegovog ličnog tima.

Nakon otpuštanja, Berluskoni će provesti u karantinu narednih 14 dana, i tek nakon drugog negativnog testa, smatraće se ozdravljenim.

Bonus video:

(Espreos.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.