Vučić: Želimo bolje odnose sa Hrvatskom, ali bez insistiranja! NIKOGA NEĆEMO DA PRIMORAVAMO NI NA ŠTA
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, Foto: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

RAZGOVOR O BUDUĆNOSTI

Vučić: Želimo bolje odnose sa Hrvatskom, ali bez insistiranja! NIKOGA NEĆEMO DA PRIMORAVAMO NI NA ŠTA

Srbija je, kaže, uvek spremna da razgovara o budućnosti i smatra da je važno da dve zemlje imaju najbliže moguće odnose, ali na njima ne insistira

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je i za Srbiju i za Hrvatsku važno da imaju bolje odnose, navodeći da je on spreman da položi cvet na bilo koje mesto gde su stradali Hrvati, jer je to normalno ponašanje, ali ističe da ne može da se raduje progonu Srba sa svojih ognjišta u Hrvatskoj.

Srbija je, kaže, uvek spremna da razgovara o budućnosti i smatra da je važno da dve zemlje imaju najbliže moguće odnose, ali na njima ne insistira.

"Nikoga nećemo da primoravamo na to da neko ne pomisli da nam život zavisi od toga. Mislimo da je važno i da bi bilo dobro i za nas i za Hrvate da imamo bolje odnose, ali ne mogu da se saglasim sa vama da treba da se radujem Oluji i progonu 250.000 Srba. Ali, da sam sperman da položim cvet na bilo koje mesto gde su bili Hrvati, nemam nikakav problem sa tim i to ću vrlo rado da učinim, zato što je to civilizacijsko dostignuće i to je normalno ponašanje", rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje o procesu pomirenja sa Hrvatskom i hoće li se on uključiti u taj proces, Vučić je najpre kazao da mu je drago što uvek izaziva interes kod hrvatskih medija, koji su, kaže, izuzetno objektivni i uvek "fantastično pozitivno" govore o rezultatima koje srpska vlast postiže u ekonomiji, sa najvišom stopom rasta u Evropi.

"Ja sam zadovoljan što to uvek izaziva oduševljenje kod naših hrvatskih prijatelja", rekao je Vučić s dozom ironije, u razgovoru s novinarima u Briselu.

Kaže da postoji mnogo tema o kojima treba da se razgovara, da bi se bolje međusobno razumeli.

"Ako ništa da pokažemo želju da saslušamo jedni druge. Mislim da je to uslov bez kojeg ne možemo da napredujemo. Ništa ne tražimo ni od koga samo poštovajne koje smo spremni i da pružimo", zaključio je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.