PRKOSI TRAMPU, PREKRŠILA NJEGOVO PRAVILO I BRANI SVOG PREDSEDNIKA! Ksenija traži da se Amerikanci IZVINE Vučiću
Foto: printscreen

naša novinarka

PRKOSI TRAMPU, PREKRŠILA NJEGOVO PRAVILO I BRANI SVOG PREDSEDNIKA! Ksenija traži da se Amerikanci IZVINE Vučiću

Ksenija Pavlović, novinarka je u Americi srpskog porekla. Ksenija je prva žena u modernoj istoriji Srbije koja ima pravo da izveštava direktno iz Bele kuće.

Objavljeno:

Rođena je u Beogradu gde je i diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Nakon diplomiranja otišla je u London kako bi studirala ekonomiju.

Ksenija je bila saradnik u nastavi na diplomskim i postdiplomskim studijima na Univezitetu Jejl.

Ksenija je ponovo skrenula pažnju na sebe juče kada je reagovala na društvenim mrežama i potvrdila da je pred srpskog predsednika Aleksndra Vučića stavljen papir sa priznanjem Kosova!

- Istina je, tačka broj 10 u dokumentu kaže: međusobno priznanje obe strane i zaštita etničkih manjina, restitucija, rešavanje statusa pojedinaca iz državnog sektora i saglasnost za otvaranje kancelarija zaduženih za zaštitu i izveštavanje o manjinskim pravima svake godine.

Takođe, pre dva i po meseca, ova novinarka srpskog porekla je zatražila od NJujork tajmsa da je izvini srpskom predsedniku!

Naime, NJujork tajms je naveo da je sastanak u Vašingtonu otkazan jer je lider Srbije optužen za ratne zločine, iako je tekst pratila fotografija Hašima Tačija, predsednika privremenih institucija Kosova, koji je optužen za ratne zločine!

NJujork tajms je naveo da je obrisao tvit s greškom, ali im je Pavlovićeva oštro skrenula pažnju da to nije dovoljno, već da je nužno izvinjenje Srbiji, kao i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću.

- Otkazujem pretplatu! Postajete primer za dezinformaciju i loše novinarstvo. Morate se izviniti Srbiji, Srbima i Vučiću, a onda angažujte nekoga ko nešto možda i zna da napiše o spoljnim poslovima. Nestručno. Sramotno - napisala je Pavlovićeva.

Veliku pažnju Ksenija Pavlović privukla je 2017. godine kada je prekršila je pravila Bele kuće jer je, na konferenciji za novinare, koristila aplikaciju Periskop i uživo na internetu emitovala zvučni snimak brifinga portparolke Sare Sanders, iako je to zabranjeno.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.