ALEKSANDAR VUČIĆ SE SASTAJE SA TRAMPOM TOKOM DANA: Očekuje se potpisivanje ovih dokumenata!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen Instagram

bitan susret

ALEKSANDAR VUČIĆ SE SASTAJE SA TRAMPOM TOKOM DANA: Očekuje se potpisivanje ovih dokumenata!

Predsednici SAD Donald Tramp i Srbije Aleksandar Vučić sastaće se tokom dana, javlja izveštač RTS-a iz Vašingtona. Očekuje se potpisivanje ekonomskih sporazuma između Beograda i Prištine

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti potpisaće dogovorene ekonomske sporazume u prisustvu Trampa. U dokumentu nema tačke o uzajamnom priznanju.

Dopisnik RTS-a iz Vašingtona podseća da je sinoć pred dve delegacije postavljen jedan papir, a nakon toga još dva.

Kako je rekao, tokom večeri i noći se mnogo radilo i Bela kuća je saopštila da će predsednik Tramp u 11 sati po lokalnom vremenu (17 po srpskom) pozdraviti Hotija i Vučića i da će nakon toga prisustvovati potpisivanju ekonomskih sporazuma.

Posle toga, održaće sa njima kratak sastanak u Ovalnoj kancelariji.

Predsednik Vučić je sinoć rekao novinarima da bi mogao da se očekuje dobar sporazum, a dopisnik RTS-a navodi da se svakako nešto desilo tokom noći.

I američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel objavio je na Tviteru da je dan bio produktivan i da on ima nade.

Kada je reč o rasporedu za danas, predsednika Vučića očekuje susret sa državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom.

Ne zna se šta će biti teme razgovora, ali se očekuje da će Vučić pomenuti zaštitu crkvenih imanja na KiM i da će podsetiti Pompea da Priština već godinama nije sprovela u delo ono što je potpisala u Briselu, a to je formiranje Zajednice srpskih opština.

Međutim, dopisnik RTS-a kaže da se stvari u Vašingtonu menjaju iz minuta u minut.

Vučić je juče posle sastanka sa predstavnicima Prištine u Beloj kući rekao da je odbio tačku koja govori o međusobnom priznanju i da se ona više neće pojavljivati u dokumentima.

Kada je reč o ekonomiji, istakao je da ima mnogo dobrih stvari o kojima je moguć dogovor.

Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je juče da se očekuje završetak diskusije koju su delegacije Beograda i Prištine vodile tokom prvog dela dijaloga u Vašingtonu, najavivši napredak u ekonomskim pitanjima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Rts.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.