DUHOVE VIDE ONI KOJI SU SAMI OKRUŽENI AVETIMA PROŠLOSTI: Maja Gojković o Srbiji i Crnoj Gori!
Maja Gojković, Foto: Printskrin/RTV Pink

stav

DUHOVE VIDE ONI KOJI SU SAMI OKRUŽENI AVETIMA PROŠLOSTI: Maja Gojković o Srbiji i Crnoj Gori!

- Novi napadi na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića pokazuju koliko je teško onima koje je vreme davno prevazišlo da priznaju i da prepoznaju istinu, umesto što traže alibi za sopstvene neuspehe, navela je Gojković

Objavljeno:

Srbija se ni na koji način nije mešala u izborni proces u Crnoj Gori, niti je upućivala pozive građanima Crne Gore i usmerevala za koga da glasaju, što nije slučaj sa svima u regionu, izjavila je danas članica Predsedništva SNS Maja Gojković i istakla da su takvi napadi potpuno neutemeljeni i u dubokom sukobu sa stvarnošću.

- Novi napadi na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića pokazuju koliko je teško onima koje je vreme davno prevazišlo da priznaju i da prepoznaju istinu, umesto što traže alibi za sopstvene neuspehe, navela je Gojković u pisanoj izjavi.

Ona je time reagovala na to što je predsednik Crne Gore Milo Đukanović sinoć u intervjuu za Njuzmaks Adria optužio Vučića za jaku medijsko-političku agresiju Beograda uoči parlamentarnih izbora u toj zemlji, jer je, kako tvrdi, srpski predsednik "davao jaku podršku velikosrpskom nacionalizmu u Crnoj Gori".

Gojković je napomenula da je Srbija uložila ogroman trud u razvoj regionalne saradnje i povezivanja za zajednički prosperitet, iza čega svojom ogromnom snagom i požrtvovanjem stoji upravo Aleksandar Vučić.

U taj cilj, kaže, uloženo je na samo neverovatno mnogo energije i vizije, već i mudrosti, odgovornosti i trpeljivosti.

- Biće da oni koji optužuju Srbiju za sopstvene neuspehe ne mogu da prihvate uspešnu Srbiju, koja jača i napreduje na svim poljima, i snaži svoj međunarodni ugled i pozicije, za šta im je naravno glavni krivac upravo Aleksandar Vučić, kaže Gojković.

Dodaje da oni, očigledno, ne razumeju da su se vremena promenila i da se politika ne može voditi samo stalnim optuživanjem Srbije, niti zastrašivanjem bilo koga Srbijom i ne shvataju da Srbi ne mogu biti krivi zbog toga što traže svoja demokratska prava i slobode.

- Duhovima iz boce, koje vide u tuđim rukama, se igraju upravo oni koji odbijaju da prepoznaju okrenutost Srbije budućnosti, razvoju i zajedničkom napretku. Duhove svuda oko sebe u stvari vide oni koji su sami okruženi avetima prošlosti, zaključila je Gojković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.