ČANAK JAVNO PODRŽAO MILA: Ovo su njegove reči
Foto: Beta

Udarna vest

ČANAK JAVNO PODRŽAO MILA: Ovo su njegove reči

Čanak, koji je deo opozicije u CG nazvao "provelikosrpskim", ali i "prokremaljskim", ne isključuje ni navodne nerede koje povezuje sa udarima na tu zemlju od "spolja", te navodi da se pobeda, kako kaže, "proevropskih snaga ne uklapa u interese zvanične Moskve"

Objavljeno:

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je za podgoričke Dnevne novine da se Crna Gora u nedelju, 30. avgusta, kada se u toj državi održavaju parlamentarni izbori, nalazi "na braniku evropske ideje na Balkanu".

Za Čanka, od izbora u Crnoj Gori zavisiće šta će se dešavati u čitavom regionu u narednom periodu, a Crna Gora, kako je rekao, "mora da ostane svetionik prozapadne i proevropske misli".

Čanak, koji je deo opozicije u CG nazvao "provelikosrpskim", ali i "prokremaljskim", ne isključuje ni navodne nerede koje povezuje sa udarima na tu zemlju od "spolja", te navodi da se pobeda, kako kaže, "proevropskih snaga ne uklapa u interese zvanične Moskve".

On takođe tvrdi da je na delu "podizanje nadanja" kod dela javnosti da će Milo Djukanović, kao, kako je naveo, personifikacija nezavisne Crne Gore, biti pobeđen na ovim izborima, odnosno Demokratska partija socijalista i njeni koalicioni partneri.

Ovo nije predizborna kampanja, navodi Čanak, već, kako smatra, "pripremano podizanje energetskog nivoa u svesti protivnika Djukanovića da je sada pobeda sigurna".

"A ako se ne pobedi, to znači da su izbori 'pokradeni' i da se Djukanović, kad ne može na izborima, mora ukloniti ulicom, odnosno novim državnim udarom, kao što je to bio pokušaj i 2016. godine", istakao je lider LSV.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.